Quantcast
Channel: eirinika.gr
Viewing all 2451 articles
Browse latest View live

Ένας Έλληνας στην κορυφή της L' Oreal: Ο Αλέξης Περάκης - Valat στην μεγαλύτερη εταιρία καλλυντικών του κόσμου

$
0
0

Από την μια, ο Perakis-Valat , ο οποίος μόλις στα 44 αναλαμβάνει τον μεγαλύτερο τομέα της L' Oreal ύστερα από την πολύ επιτυχημένη πορεία του ως επικεφαλής στην ανάπτυξη της αγοράς  στην Ασία και με κέρδη για την εταιρεία που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. 

Από την άλλη,ο Nicolas Hieronimus , 52 ετών, ο οποίος έχει το υψηλότερο ρόλο στην L'Oreal μετά τον Αgon και τον οικονομικό διευθυντή, Christian Mulliez , υπεύθυνος για τον κλάδο luxury  -  τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κλάδο.

Η προαγωγή του Αλέξη Perakis-Valat ανακοινώθηκε την Δευτέρα.


"Ίσως αποτελεί προάγγελο της διαδοχής του Αgon", δήλωσε ο Gael Colcombet , αναλυτής της τράπεζας Mainfirst του Λονδίνου.
"Μέχρι τώρα ο Hieronimus ήταν στην πρώτη γραμμή για να τον διαδεχθεί, αλλά ο Perakis-Valat αποτελεί ένα πρόσωπο - εναλλακτική λύση γιά την κορυφαία θέση ".


Οι δύο κύριοι αποτελούν τους 2 βασικούς  υποψηφίους για την διαδοχή του Αgonως Διευθύνοντα Συμβούλου εφόσον δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του το 2018.

Βίντεο από συνέντεξη του  Alexis Perakis-Valat στην τηλεόραση της Κίνας:

 

Η L'Oreal, η οποία διοργανώνει την συνάντηση των μετόχων σήμερα στο Παρίσι,αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια διαδοχής.

Το βιογραφικό του Alexis Perakis Valatb
 

Πατήστε εδώ για την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας

Εδώ η είδηση από το Bloomberg

Απόκρυψη Sidebar

Made in Greece η MONOspace: «Καραβάνι» με 17 Έλληνες σχεδιαστές στις γειτονιές του Λονδίνου

$
0
0

Το φως, η άμμος και τα βότσαλα, το λευκό και το μπλε χρώμα των Κυκλάδων και τα κρυστάλλινα νερά της Ελλάδας αποτελούν την πηγή έμπνευσης για το ΜΟΝΟspace του Μαΐου. To MONOspace Islington θα φιλοξενήσει μια συλλογή με τα “απαραίτητα για την παραλία”, φτιαγμένα - όπως πάντα – στην Ελλάδα από νέους και ανερχόμενους σχεδιαστές.

Χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια με χρώματα Ελλάδας, κοσμήματα από μάρμαρο ή από πολύχρωμες κλωστές, καφτάνια και μεταξωτά φουλάρια, τσάντες φτιαγμένες στο αργαλειό, κρητικά σαπούνια και διαλεκτά τσάγια αποτελούν τηνκαλοκαιρινή συλλογή του ΜΟΝΟπροκειμένου να σας εξοπλίσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το ΜΟΝΟspace Islington θα ανοίξει την Τετάρτη 11 Μαΐουμέχρι και την Τετάρτη 25 Μαΐουστηνοδό 196 Upper Street, N1 2UQστο Λονδίνο της Αγγλίας.

Το ΜΟΝΟ είναι ένα καινούριο «κινούμενο» fashion concept storeπου δίνει τη δυνατότητα σε νέους αλλά και σε καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε διαφορετικές γειτονιές του Λονδίνου. Το κάθε κατάστημα (space) είναι διαφορετικό και έχει το δικό του concept, προσαρμοσμένο στην αισθητική της εκάστοτε γειτονιάςστην οποία βρίσκεται.

Η ομάδα του ΜΟΝΟ αποτελείται από τις Μαρίνα Bury-Χριστέλλουκαι Μυρτώ Μητροπούλου, ετών 31 και φίλες από το σχολείο. Το ΜΟΝΟ προέκυψε από το κοινό τους όνειρο για την δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα βοηθήσει το «made in Greece» design να αναπτυχθεί και να εδραιωθεί στον παγκόσμιο χάρτη της μόδας.

Who is who

Η Μαρίνα Bury-Χριστέλλουκαι η Μυρτώ Μητροπούλου ζουν μεταξύ της Αθήνας, του Παρισιού και του Λονδίνου. 

ΗΜαρίναέχει σπουδάσει Πολιτιστική Διαχείριση και Marketing. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στη Saatchi Gallery, στο Christie’s και στο Moniker Art Fair στο Λονδίνο.

Η Μυρτώαφού τελείωσε τις σπουδές της στη Νομική Αθηνών, παρακολούθησε μαθήματα στο Central St. Martin’s και στο London College of Fashion. Έχει εργαστεί με διάφορους σχεδιαστές και PR agencies στο Λονδίνο, Από το 2013 ανήκει στην ομάδα πωλήσεων του Alexander Wang στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνη μόδας στο περιοδικό Woman’s Look.

To πρώτο ΜΟΝΟspace Shoreditch άνοιξε τονΜάρτιο 2015στο Shoreditch του Λονδίνουμε πάνω από 600 επισκέπτες και παρουσίασε μια ομάδα με τους πιο εναλλακτικούς Έλληνες σχεδιαστές.

Το ΜΟΝΟspace Notting Hillάνοιξε στην οδό Ledbury Road του ΛονδίνουτονΙούνιο 2015 παρουσιάζοντας 28 Έλληνες σχεδιαστές με άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Το ΜΟΝΟspace XmasEditionέγινε τονΔεκέμβριο 2015στο Νotting Hill του Λονδίνου παρουσιάζοντας μοναδικά κομμάτια από την ορεινή Ελλάδα και ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα.

 

Λίστα Σχεδιαστών/Brands για το MONOspace Ιslington:

Σανδάλια:
1. ESIOT
2. isapera
3. KYMA
Ρούχα:
1. Ancient Kallos
2. Cleo Gatzeli
Κοσμήματα:
1. dp
2. Hermina Wristwear
3. Marmarometry
4. Tatiana Choremi
Τσάντες:
1. LoomHandMade
2. Rainy July
Aξεσουάρ:
1. Grecian Chic – μαντήλια
2. tepareo
Design:
1. Joy of Existence - homewear
2. Ploos - objects
3. Nivo Soap
4. Oreanthi -tea

ΧΟΡΗΓΟΙ: Aegean Airlines
www.themonospace.com / @themonospace
Διεύθυνση: 191 Upper Street, N1 2UQ, Islington, London
Ημερομηνίες: 11 – 25 Mαίου 2016
Ώρες Καταστήματος: Δευ – Σαβ: 10πμ – 8μμ & Κυρ: 11πμ – 7μμ
MONOspace Islington
11-25 Μαΐου 2016

 

 

Απόκρυψη Sidebar

Μade in Greece οι όμορφες λαμπάδες και τα πασχαλινά δώρα στο Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης

$
0
0

Σύγχρονοι Έλληνες σχεδιαστές,εμπνέονται από τις συλλογές του Μουσείου και δημιουργούν λαμπάδες, χειροποίητα αντικείμενα και μοναδικά δώρα στο κλίμα των ημερών! Λαμπάδες εμπνευσμένες από γυναικεία κυκλαδικά ειδώλια, έξυπνες χάρτινες κατασκευές, είδη για το σπίτι αλλά και μοναδικά κοσμήματα προσφέρουν πρωτότυπες προτάσεις για κάθε ηλικία.


Στο νέο Cycladic Shopβρίσκει κανείς σταθερά μια  σειρά από πρωτότυπα αντικείμενα, όλα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου. Έλληνες και ξένοι δημιουργοί  σχεδιάζουν μορφές και σχήματα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό της 3ης π.Χ. χιλιετίας μεταφέροντας την απλότητα και τη χρηστικότητά τους στη σύγχρονη εποχή. Δώρα για το σπίτι, για τη γυναίκα και τον άντρα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης αλλά και μαρμάρινα γλυπτά, κεραμικά και κοσμήματα φιγουράρουν στους πάγκους και στις βιτρίνες του νέου Shop.  Διατίθενται επίσης σημαντικές ελληνικές και ξένες εκδόσεις αλλά και πολλές προτάσεις  δώρων για παιδιά, όπως παιχνίδια και βιβλία.

Εμπνευσμένο από τη λιτότητα της κυκλαδικής  τέχνης, το νέο Cycladic Shop  σχεδιάστηκε από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects. Curators  του Shop είναι οΚώστας Βογιατζής και ηΤίνα Δασκαλαντωνάκη ενώ κάθε αγορά στηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα

T: 210 7228321-3

www.cycladic.gr

 

 

Το Cycladic Shopλειτουργεί  ώρες και μέρες του Μουσείου:

 

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00

Πέμπτη:10.00-20.00

Κυριακή: 11.00-17.00

Τρίτη κλειστά

Απόκρυψη Sidebar

Made in Greece η Ζέτα, η Μαρία, ο Αλέξανδρος &ο Σπύρος - Τι λένε για την μεγάλη δασκάλα τους της αρχιτεκτονικής Ζάχα Χαντίντ

$
0
0

Μέσα στην ομάδα των αρχιτεκτόνων που δούλεψαν δίπλα στη Ζάχα Χαντίντ στο γραφείο της στο Λονδίνο υπάρχουν και Ελληνες, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους στη «Zaha Hadid Archi­tects»αποτελούν πρεσβευτές και συ­νεχιστές του έργου της.

 

Οι Ελληνες της Zάχα Χαντίντμιλούν στο «Εθνος της Κυριακής» για την εμπειρία που απέκτησαν δίπλα της αλλά και για τη ζωή στο γραφείο μετά τον θάνατό της.

Η Ζάχα Χαντίντ αντιμετώπιζε τις γυναίκεςως «όντα προικισμένα, έξυπνα και σκληρά», όπως έλεγε και η ίδια και ίσως σε αυτό να οφείλεται η στενότερη -σε σχέση με άλλους Ελληνες αρχιτέκτονες- συνεργασία της με τη Μαρία Τσιρώνη (lead architect). Πριν τη γνωρίσει προσωπικά, το όνομα Zάχα Χαντίντ ήταν συνυφασμένο στο μυαλό της με τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της προοπτικής, την κίνηση των μορφών, τη ρευστότητα των ορίων και τις μοναδικές δυναμικές συνθέσεις:

«Η Ζάχα Χαντίντ ήταν όμως κάτι πολύ παραπάνω, ήταν αληθινή μέντορας,αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Πάντοτε μας ενθάρρυνε να πιστέψουμε το απίστευτο και να τολμήσουμε το αδύνατο». Η συμβουλή που της έδινε ήταν να προσπαθεί πάντα να υπερβαίνει τον εαυτό της με πίστη και υπομονή. «Κάνε κάτι ριζοσπαστικό, κάνε κάτι καινούργιο», της επαναλάμβανε συχνά.

Η Ζέτα Κοτσιώνη (senior architect) εκφράζει τη βεβαιότητα για το μέλλον τουγραφείου χωρίς τη φυσική αρχηγό του: «Το γραφείο έχει συγκεντρώσει ένα μοναδικό ανθρώπινο δυναμικό από αρχιτέκτονες και σχεδιαστές που έχουμε γαλουχηθεί δουλεύοντας τόσα χρόνια δίπλα στη Zάχα και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια πρόκληση που αντιμετώπιζε η ίδια: Να σχεδιάζει και να κατασκευάζει υπερβαίνοντας συνεχώς τις τρέχουσες τάσεις και αντιλήψεις».

 

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - ethnos.gr

Απόκρυψη Sidebar

Made in Greece oι 5 Έλληνες εκκεντρικοί δημιουργοί: Ένας στυλίστας, ο ράπερ, ο φωτογράφος...

$
0
0

Στο συναρπαστικό της ρεπορτάζ για την καλλιτεχνική και δημιουργική Αθήνα, η εφημερίδα Liberationθυμίζει ότι και άλλες πρωτεύουσες σε περιόδους μεγάλης κρίσης παρουσίασαν έντονη καλλιτεχνική και δημιουργική δραστηριότητα, όπως το Πεκίνο, το Μπουένος Αϊρες ή το Ντιτρόιτ.

«Μια νέα γενιά ανθρώπων πολεμάει για να εκφραστεί, εντός της πόλης, και όχι μόνο» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, που ήρθε στην Αθήνα για να αναζητήσει τα πρόσωπα που ανοίγουν διόδους δημιουργικότητας σε περίοδο ύφεσης και κοινωνικο-οικονομικής συμπίεσης. 

Εν πρώτοις, θυμίζει την ταινία «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο των Κριτών στο Φεστιβάλ των Καννών. Ο Λάνθιμος είναι Αθηναίος, αλλά η ταινία του χρηματοδοτήθηκε στο Λονδίνο, που είναι η νέα του έδρα, αναφέρει το άρθρο.

«Μόλις μπαίνει κάποιος στην Αθήνα, τα σημάδια της κρίσης χωρίς τέλος είναι ορατά παντού. Ωστόσο, στο Κολωνάκι, για παράδειγμα, μια συνοικία των πλουσίων του κέντρου της πόλης, δεν μοιάζουν όλα σε κατάρρευση. Οι γυναίκες είναι κομψά ντυμένες, τα περίπτερα είναι γεμάτα από εφημερίδες και περιοδικά του κόσμου. Σε έναν τοίχο, ένα γκράφιτι θυμίζει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά: "Blind", γράφει στα αγγλικά, "τυφλοί". Πράγματι, η κατάρρευση της χώρας δεν είναι πάντα ορατή διά γυμνού οφθαλμού. Φαίνεται στα νοσοκομεία όπου λείπουν τα φάρμακα. Φαίνεται στα δικαστήρια, όπου οι δίκες αναβάλλονται. Φαίνεται στα σχολεία, όπου οι εκπαιδευτικοί εργάζονται απλήρωτοι για τρεις μήνες. Φαίνεται στην οδό Σόλωνος, ιστορική αρτηρία του εμπορικού κέντρου, όπου δεκάδες μαγαζιά έκλεισαν ή ενοικιάζονται».


Ενα από τα κέντρα δημιουργικότητας που εντόπισε η Liberation στην Αθήνα είναι τα Εξάρχεια. «Οι πολιτικοί και η αστυνομία δεν είναι καλοδεχούμενοι εδώ» δηλώνει η Ελευθερία Αράπογλου, 48 ετών, σχεδιάστρια στη φίρμα Digitaria με έδρα τα Εξάρχεια. «Με τις συνεχείς κρίσεις, οι πελάτες μας στην Ιαπωνία, την Γερμανία και την Ιταλία μας λένε ότι είμαστε πολύ ακριβοί. Πιστεύουν επίσης ότι είμαστε τεμπέληδες. Εχουμε σταματήσει να πουλάμε εκεί», δηλώνει η σχεδιάστρια.

Εμπορεύεται πλέον τα ρούχα της στις μπουτίκ των νησιών όπου ο τουρισμός συνεχίζει να αυξάνεται.

Στα τραπεζάκια ενός καφέ,ο φωτογράφος Βασίλης Καρύδης, μιλάει για το περιοδικό Dapper Dan, το οποίο δημιούργησε το 2010 με τον Κύπριο στυλίστα Νικόλα Γεωργίου. Είναι ένα ανδρικό περιοδικό, κυκλοφορεί σε 25.000 αντίτυπα δύο φορές το χρόνο, σε μαύρο και άσπρο και θεωρείται από τα καλύτερα ανδρικά περιοδικά στον κόσμο. «Το 2010 είμασταν ρομαντικοί, δεν είχαμε καταλάβει πόσο μεγάλη ήταν κρίση. Είχαμε ακόμη ψευδαισθήσεις» δηλώνει ο Βασίλης Καρύδης, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα από το Παρίσι, μετά από απουσία διαρκείας στο Βερολίνο και το Λονδίνο.

«Η ατμόσφαιρα στη Γαλλία μου θυμίζει την αρχή της κρίσης στην Ελλάδα. Νοιώθω την νευρικότητα, ακόμη και την επιθετικότητα», λέει.
«Την περασμένη χρονιά έχασα το 70% όσων κέρδιζα ως φωτογράφος. Από τα τέσσερα μεγάλα πρακτορεία φωτογραφίας μένει σήμερα μόνο ένα. Πριν, είχαμε περίπου 20 γυναικεία περιοδικά, τώρα έχουμε 4 ή 5. Μόνο όσοι διαθέτουν ενέργεια θα επιβιώσουν. Ξέρουμε ότι δεν θα πάρουμε ποτέ σύνταξη», προσθέτει.

Ο Νικόλας Γεωργίου, ο άλλος υπεύθυνος του περιοδικού Dapper Dan επιβεβαιώνει:
«Η κρίση βοηθάει τους ανθρώπους να εκφραστούν». Ο Κύπριος στυλίστας έφτασε στην Ελλάδα το 1996, μετά από διαμονή στο Λονδίνο.

Στην Αθήνα είναι λίγο γνωστό ότι υπάρχει ένα τοπικό punk-rock και μπόλικη μουσική ραπ. Ο Νέγρος του Μοριά είναι ένας ανερχόμενος ράπερ που έχει γεννηθεί στους Αμπελόκηπους («όπως ο Σωκράτης και ο στρατηγός Αριστείδης», λέει), έχει μεγαλώσει στην Κυψέλη και έχει καταγωγή από την Γκάνα.

Σε ορισμένα κομάτια του διακρίνει κανείς αιχμές γιατί τον στιγματίζουν και τον «κατηγορούν πάντα για κάτι»επειδή είναι μαύρος. Εμπνευσή του είναι το ρέγκε και το παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι, το ρεμπέτικο. Εχει μάνατζερ τον Κωστή Νικηφοράκη, έναν παραγωγό του Αθήνα 9.84.

Ο πειρασμός για φυγή είναι μεγάλος στην Αθήνα.Ο Χρήστος Κόντος ονειρεύεται να φύγει. Είναι 30 ετών, φωτογράφος, DJ και εκδότης ενός περιοδικού που λέγεται Kennedy.
«Θέλαμε να κάνουμε ένα περιοδικό συναισθηματικό, γεμάτο αναμνήσεις. Αλλά ο Αγγελος, με τον οποίο ίδρυσα το περιοδικό, πέθανε πέρυσι και από τότε αισθάνομαι μόνος, δεν έχω συνομιλητή για να εκφράσω τις ιδέες μου. Η καλλιτεχνική σφαίρα μίκρυνε», λέει.

Κάθεται στον πολυχώρο Philos Athens, στην οδό Σόλωνος, ένα μέρος για καφέ, ρούχα, φαγητό. «Βγάζω 2.000 αντίτυπα του περιοδικού μου και πουλάω μόνο 100 στην Αθήνα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο μένω εδώ είναι ότι η ζωή είναι φθηνή, δεν χρειάζομαι εκατομμύρια για να ζήσω. Οι άνθρωποι είναι χαλαροί, ο καιρός υπέροχος. Το αρνητικό είναι ότι δεν νοιώθεις διεθνής, είναι σαν να ζεις σε προάστιο, σε προάστιο της Ευρώπης.
Ο Χρήστος Κόντος πιστεύει ότιη Ελλάδα θα σωθεί από τους ξένους.

«Λατρεύω την Αθήνα, είναι φανταστική αλλά τεμπέλα. Τον χειμώνα είναι δύσκολο να τα βγάλεις πέρα με την πραγματικότητα. Οι άνθρωποι εδώ έχουν κουραστεί μετά από τόσα χρόνια κρίσης. Η διαφθορά στην κορυφή της πυραμίδας κούρασε τον κόσμο. Επί δεκαετίες, μόνο το χρήμα ήταν το μέσον για να ξεφύγεις. Ζούσαμε με δανεικά, ήταν της μόδας. Η φούσκα έσκασε. Η επανάσταση έγινε πάνω στην κατανάλωση. Γιατί να πας στη Σαντορίνη να αγοράσεις μπλουζάκια που γίνονται στην Κίνα; Στην Σαντορίνη, ένα από τα καλύτερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο είναι το Atlantis bookstore, το οποίο το έχει ο Craig Walter, ένας τύπος από τη Νέα Υόρκη. Γιατί να μην το έχει ένας Ελληνας; Θα έπρεπε να επικεντρωθούμε στα πράγματα που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα».

Για παράδειγμα, η εταιρεία Daphnis and Chloe που μαγειρεύει με ελληνικά βότανα, σε σύγχρονο και πανέμορφο πακετάρισμα, τυπικό και σύγχρονο. «Αυτά τα πράγματα πρέπει να κάνουμε», λέει ο Χρήστος Κόντος.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βασίλης Ζιδιανάκης εξηγεί ότι η Ελλάδα πάντα υπέφερε από μετανάστευση νέων και έξυπνων ανθρώπων. Ο ίδιος βρίσκεται στην περιοχή  Saint-Brieuc της Γαλλίας όπου το συγκρότημά του  Atopos συμμετέχει στο φεστιβάλ ροκ. «Δεν προτείνουμε κλασικά πράγματα. Εχουμε ιδέες για το ρούχο, το γυμνό και το σώμα και αυτό ξένισε κάποιους ξένους δημοσιογράφους που δεν καταλάβαιναν αυτή την πρωτοπορία από μια χώρα όπως η δική μας», λέει.


«Κι εγώ έφυγα για μερικούς μήνες στην Αγγλία.Ηθελα να δοκιμάσω αλλά τελικά δουλεύω καλύτερα εδώ», εξηγεί ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, ηθοποιός 32 ετών ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα το 2006.

«Οταν βλέπω ότι στο Λονδίνο πρέπει να πληρώσεις 700 ευρώ για να μείνεις σε ένα κελί διαμέρισμα,λέω ότι δεν μπορεί, κι εκεί τα πράγματα θα εκραγούν. Δεν είμαστε μόνο εμείς σε κίνδυνο», επισημαίνει. Κάθεται στα σκαλιά της εκκλησίας στην οδό Σκουφά και μόλις γύρισε από ένα γύρισμα με τις αδελφές Colin, σκηνοθέτιδες από την Γαλλία. Δημιούργησε την ομάδα Theta Theta με την οποία ανέβασε τις Βάκχες του Ευριπίδη. «Η ιδέα αυτής της περφόρμανς ήρθε μαζί με την οικονομική κρίση. Δεν έχουμε πια τίποτα να χάσουμε, οπότε επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είμαστε ελεύθεροι», λέει.
Κάποιοι άλλοι έφυγαν πραγματικά. Ο Κώστας Βογιατζής ίδρυσε το 2007 το σάιτ Yatzer.com , για σχέδιο και μόδα, το οποίο κρίθηκε ως ένα από τα καλύτερα σάιτ της κατηγορίας του από τους Financial Times.

Το 60% των αναγνωστών του προέρχεται από τις ΗΠΑ και το σάιτ δεν γνωρίζει την ελληνική κρίση.Ο Κώστας Βογιατζής περνάει τη ζωή του στα αεροπλάνα. «Δεν αισθάνομαι την κρίση στην επιχείρησή μου και δεν βλέπω ειδήσεις. Ο καθένας δημιουργεί την δική του πραγματικότητα. Προσπαθώ να είμαι θετικός. Η Αθήνα δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει πολιτισμικό σταυροδρόμι αν δεν καταλάβει την αξία της συλλογικής δουλειάς», λέει.

Αυτό το κατάλαβαν, ωστόσο,η Πέννυ, 36 ετών, που δημιούργησε την μάρκα τσαντών Περσεφόνη και η Μαριαφλόρα Λεέκ, σχεδιάστρια της μάρκας SOMF που βοηθάει η μία την άλλη. Και οι δύο δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την Αθήνα. Σπούδασαν στο εξωτερικό αλλά επέστρεψαν και δημιούργησαν τις δικές τους επιχειρήσεις στην Ελλάδα. «Οι συλλογές μου ταξιδεύουν, αλλά εγώ όχι», δηλώνει η Πέννυ, νεαρή μητέρα ενός κοριτσιού 3 ετών. «Στην Ελλάδα μπορείς να ζήσεις φθηνά, να τρως αληθινά λαχανικά. Οι τιμές έπεσαν πολύ. Από την άλλη, αυτό δυσκολεύει τις πωλήσεις. Οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον χρήματα για να αγοράσουν αξεσουάρ» λέει.

Για την φίλη της τα πράγματα πάνε καλύτερα.Οι τιμές των προϊόντων της είναι χαμηλές και γεμάτη ελληνικά σύμβολα, όπως το «ματάκι». «Οι άνθρωποι θέλουν να φοράνε ελληνικά προϊόντα, να βοηθήσουν τους πολίτες μιας χώρας σε κρίση. Εμένα η κρίση με ωφέλησε, είναι θλιβερό να το λέω», δηλώνει.
Η Μαρίνα Φωκίδη, 46 ετών, είναι επιμελήτρια και συγγραφέας με έδρα την Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια της νεοϊδρυθείσας Kunsthalle Athena, το πρώτο κέντρο τέχνης αυτού του τύπου στην Αθήνα, που ξεκίνησε ως μία πειραματική πλατφόρμα. Η Kunsthalle Athena στεγάστηκε αρχικά σε ένα παλιό και ερειπωμένο νεοκλασσικό σπίτι στο κέντρο της πόλης, στο Μεταξουργείο.

«Μας υποστήριξαν μια χούφτα φίλοι που επένδυαν, ιδιωτικά. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν ήθελα να ζητήσω χρήματα από την κυβέρνηση ενώ υπάρχουν τόσα άλλα προβλήματα», λέει.
Γύρω από την Kunsthalle, που μετακόμισε πρόσφατα, όλα είναι έτοιμα να καταρρεύουν.Ο Νικόλας Γεωργίου του περιοδικού Dapper Dan, περιγράφει αυτή την κατάσταση καλύτερα από τον καθένα: «Στην Ελλάδα μπορείς να διαπεράσεις τα κοινωνικά σύνορα. Κανείς δεν είναι σνομπ εδώ. Το καλό είναι ότι από αυτή την αναρχία, μπορείς να δημιουργήσεις».
Η Ευαγγελία Κρανιώτη, 35 ετών, φωτογράφος, κέρδισε το βραβείο κριτών του Φεστβάλ μόδας και φωτογραφίας της πόλης Hyères της Γαλλίαςόπου παρουσίασε εικόνες της και μια ταινία μεγάλου μήκους, την Exotica, erotica, etc.

Ενα ντοκιμαντέρ από τα εννιά χρόνια που πέρασε να φωτογραφίζει ναυτικούς του ελληνικού εμπορικού ναυτικού. Είναι Αθηναία, παντρεμένη με γάλλο καλλιτέχνη, η Ευαγγελία Κρανιώτη εγκατέλειψε την Ελλάδα όταν η χώρα βρισκόταν ακόμη σε καλή κατάσταση, ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ίδια βρίσκεται παντού κάθε στιγμή για τη δουλειά της.
«Η απόσταση σημαίνει για μένα κίνηση και όχι ρίζωμα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που πρέπει να τη βλέπεις με νέες αναγνώσεις και γραφές κάθε φορά», λέει. Το 2015 εκλήθη από την Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού στο καλλιτεχνικό πρότζεκτ «Moment grec».

Απόκρυψη Sidebar

Μade in Greece ο πρωτοπόρος επιστήμονας της διασποράς: Eτοιμάζει την πρώτη φορητή συσκευή οπτικοακουστικής τομογραφίας

$
0
0

Η μέθοδος επιτρέπει τόσο την άμεση, όσο και την μακρόχρονη παρακολούθηση ενός ασθενούς, χωρίς αυτός να εκτίθεται σε ακτινοβολίες, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα της οπτικής απεικόνισης και της τεχνολογίας των υπερήχων.

Το νέο εγχείρημα θα χρηματοδοτηθεί με μια γενναιόδωρη χρηματοδότησηύψους 2,49 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC), το οποίο επέλεξε το πρόγραμμα PREMSOT (Precision Multi-Spectral Optoacoustic Tomography for Discovery Diagnosis and Intervention) ανάμεσα σε 277 άλλα ερευνητικά σχέδια έμπειρων ευρωπαίων επιστημόνων για να τα επιχορηγήσει (Advanced Grants) στο πλαίσιο του «Ορίζοντα 2020» της ΕΕ.

Ο δρ Β.Ντζιαχρήστος, ο οποίος είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης (ΙΒΜΙ) του Ερευνητικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας Χέλμχολτς του Μονάχου, καθώς επίσης καθηγητής και διευθυντής της Έδρας Βιολογικής Απεικόνισης του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου (TUM), φιλοδοξεί να κάνει πιο αποτελεσματική και χρήσιμη στην κλινική πρακτική την καινοτόμα μη επεμβατική τεχνική απεικόνισης που έχει αναπτύξει. Η τεχνική της οπτικοακουστικής τομογραφίας θεωρείται διεθνώς ότι έχει μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης, γι'αυτό ο Νζιαχρήστος χρηματοδοτείται από το ERC και μάλιστα για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2008).

Ο οπτικοακουστικός τομογράφος επιτρέπει την ακριβή και σε βάθος τρισδιάστατη απεικόνιση των ιστών, χρησιμοποιώντας ασθενείς παλμούς λέιζερ σύντομης χρονικής διάρκειας για να θερμάνει ελαφρά -μέσω της απορρόφησης του φωτός- την περιοχή-στόχο στο σώμα. Λόγω της αυξημένης θερμότητας, ο ιστός διογκώνεται τοπικά για λίγο χρόνο και εκπέμπει κύματα υπερήχων, τα οποία ανιχνεύονται («ακούγονται») από τους κατάλληλους αισθητήρες της συσκευής και, στη συνέχεια, «μεταφράζονται» στις αντίστοιχες εικόνες 3D.

Η νέα τεχνική επιτρέπει για πρώτη φορά την οπτική απεικόνιση υψηλής ανάλυσηςβαθιά μέσα σε ιστούς. Ενώ ένα παραδοσιακό μικροσκόπιο δεν μπορεί να "δει"βαθύτερα από μισό χιλιοστό κάτω από το δέρμα, η νέα μέθοδος είναι σε θέση να δώσει εικόνες υψηλής ποιότητας σε βάθος 20 έως 30 χιλιοστών.

Όπως δήλωσε ο Ντζιαχρήστος, «η τεχνολογία MSΟT έχει ήδη δείξει αρχική επιτυχία στην ανίχνευση μεταστάσεων σε ασθενείς με μελάνωμα. Χάρη σε αυτήν, η διάγνωση αυτού του καρκίνου μπορεί να γίνει νωρίτερα, χωρίς την ανάγκη για διενέργεια βιοψίας ή χειρουργικής επέμβασης».


Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη περαιτέρω κλινικές μελέτες της τεχνικής και σε άλλες μορφές καρκίνου (όπως μαστού και θυρεοειδούς), καθώς και σε ασθενείς με περιφερική αρτηριακή νόσο (αθηροσκλήρωση).

Παράλληλα, η τεχνική δοκιμάζεται για την παρακολούθηση του επιπέδου του οξυγόνουή τη διάχυση των φαρμάκων στο εσωτερικό των ιστών.
Χάρη στη νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η ερευνητική ομάδα του Ντζιαχρήστου θα αναπτύξει την πρώτη χαμηλού κόστους φορητή συσκευή πολυφασματικής οπτικοακουστικής τομογραφίας. Στο μέλλον, η συσκευή (σκάνερ χειρός) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πραγματικό χρόνο τόσο στη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων, όσο και για διαγνωστικούς σκοπούς, διευκολύνοντας σημαντικά τους γιατρούς και στις δύο περιπτώσεις, προκειμένου να κάνουν εξετάσεις γρήγορα και εύκολα.

Εκτός από την επιθυμητή φορητότητα, η υπό ανάπτυξη συσκευή θα είναι περισσότερο ευαίσθητη, ώστε να μπορεί να ανιχνεύσει ακόμη πιο αξιόπιστα τη φλεγμονή των ιστών, καθώς επίσης τυχόν μεταβολικές και νευρολογικές διαταραχές.
Όπως δήλωσε οΒ.Ντζιαχρήστος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «όχι μόνο στοχεύουμε στο να ερευνήσουμε καινοτόμες μεθόδους πρώιμης διάγνωσης και παρακολούθησης της θεραπείας, αλλά επίσης ενδιαφερόμαστε να ‘μεταφράσουμε'την καινοτόμα τεχνολογία σε απτά οφέλη για τον ασθενή και το σύστημα υγείας».


Επεσήμανε ακόμη την ανάγκη ενός «γάμου» ανάμεσα στον πανεπιστημιακό ερευνητή και στον καινοτόμο επιχειρηματία (unipreneur),προκειμένου το Πανεπιστήμιο να προσανατολίζει τους επιστήμονες και τους φοιτητές του έτσι ώστε να αξιοποιούν τα αποτελέσματα και τα ευρήματα των ερευνών τους προς όφελος της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας. «Αυτό», τόνισε, «ωθεί τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου να γίνονται εργοδότες και όχι μόνο εργαζόμενοι, μια νοοτροπία που έρχεται σε αντίθεση με την τρέχουσα ξεπερασμένη ελληνική πανεπιστημιακή αντίληψη, η οποία ακόμη σε μεγάλο βαθμό διαχωρίζει την επιστήμη από τις εφαρμογές της».

Ο Ντζιαχρήστος έχει δημιουργήσει την γερμανική εταιρεία iThera Medical GmbH για να προωθήσει την τεχνολογία του παγκόσμια αγορά. Το 2014 τιμήθηκε με το Γερμανικό Βραβείο Καινοτομίας και το 2013 με το Βραβείο Λάιμπνιτς (το γερμανικό «Νόμπελ»).

Ο Έλληνας ερευνητής γεννήθηκε στη Λάρισα το 1970και αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και, στη συνέχεια, σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. Προτού μετακινηθεί στη Γερμανία, ήταν καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, όπου ανέπτυξε τεχνολογία φθορισμού για ακριβείας ενδοσκοπίες και εγχειρήσεις. Από το 2007 είναι τακτικός καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Μονάχου και επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης του Κέντρου Χέλμχολτς.

Απόκρυψη Sidebar

Αποκλ. Made in Greece η KLOTHO: Πώς μια Κρητικιά δημιουργεί παγκόσμιο brand resort wear από τους αργαλειούς των γιαγιάδων

$
0
0

ΗΑλεξάνδρα Θεοχάρη έστησε ξανά στην Κρήτη το παλιό εργαστήρι υφαντικής της γιαγιάς της, με τον ίδιο της τον αργαλειό, και δημιούργησε την KLOTHO, μια σύγχρονη επιχείρηση που αντλεί την έμπνευσή της από το μακραίωνο πολιτισμό του νησιούκαι την υπέροχη φύσητου. 

Οι υψηλής αισθητικής και ποιότητας χειροποίητες τσάντες της και τα καφτάνιατης απευθύνονται σε γυναίκες που αναζητούν την ιδιαίτερη σύνδεση της παράδοσηςμε την σύγχρονη μόδακαι την Τέχνη.

ΗΑλεξάνδρα Θεοχάρημίλησε στο eirinika.grγια την KLOTHOκαι τα σχέδιά της για το μέλλον. 

Ειρήνη Νικολοπούλου: Ας πάρουμε από την αρχή την ιστορία. Πώς προέκυψε η ιδέα για να ασχοληθείς με την υφαντική;

Αλεξάνδρα Θεοχάρη: Tα παιδικά μου βιώματαμέσα από το πολύβουο και πολύχρωμο εργαστήρι υφαντικήςπου διατηρούσε η γιαγιά μου σε χωριό της Κρήτης ξαναζωντάνεψαν όταν, στα πλαίσια μιας εργασίας, επισκέφθηκα ένα αντίστοιχα δραστήριο εργαστήρι υφαντικής που διατηρούν μοναχές σε γνωστό μοναστήρι του Ρεθύμνου.Είναι απίστευτο πώς οι παραστάσεις αυτές έδεσαν αρμονικά και αβίαστα με την αγάπη μου για την Τέχνηκαι τις σπουδές μου στηνΙστορία της Τέχνηςκαι το σχέδιο μόδας.Έτσι δημιούργησα τη KLOTHΌ,ξετυλίγοντας το κουβάρι του χρόνου και δίνοντας νέα πνοή σε μια τέχνη που πάει να εξαφανιστεί.

ΕΝ: Τι αποτελεί την έμπνευση σου για τη δημιουργία της KLOTHO και ποια ήταν τα στάδια ακολούθησαν από τη στιγμή που λάβατε την απόφαση;
 
ΑΘ: Ανεξάντλητή πηγή έμπνευσης αποτελεί σίγουρα ο πολιτισμός, η παράδοση, η ιστορία μας. Μοτίβα από τη μακραίωνη υφαντική μας παράδοση ,από Μινωικές τοιχογραφίες και αγγεία προσαρμόζονται στο σήμερα και ξαναζούν πάνω σε ένα καφτάνι ή μια τσάντα. Πηγή έμπνευσης είναι οι γεωμετρικές γραμμέςκαι η απλότητα της Κλασσικής Ελλάδας, η λάμψη του ελληνικού ήλιου, το δροσερό αεράκι της θάλασσας.

Από τη στιγμή που έλαβα την απόφαση για τη δημιουργία της KLOTHΟ το πρώτο βήμα ήταν να ξαναστήσω τον παλιό αργαλειό της γιαγιάς, ύστερα να βρεθούν τα ποιοτικότερα ελληνικά νήματα, να γίνουν άπειρες δοκιμές ώστε να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, να βρεθούν οι σωστοί συνεργάτεςπου να μοιραστούν το όραμά μου και να με βοηθήσουν να το πραγματοποιήσω. Κι επειδή η ανταπόκριση του κόσμου ήταναναπάντεχα θετικήκαι η ζήτηση κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς μεγάλη, προχωρήσαμε στο επόμενο βήμα, να συνεργαστούμε με γυναίκες υφάντριες σε όλη την Κρήτη.  

ΕΝ: Ποια ήταν τα δύσκολα και ποια τα εύκολα βήματα μέχρι τώρα; 

ΑΘ: Νομίζω ότι τίποτα δεν έχει έρθει εύκολα.  Το να προσπαθείς ναξαναβάλεις στην παραγωγή μια σχεδόν ξεχασμένη τεχνική και να πείσεις ότι η τεχνική αυτή μπορεί να εξελιχθεί και να ενσωματωθεί στη σύγχρονη πραγματικότηταείναι από μόνο του ένα δύσκολο βήμα. 

Βέβαια η αγάπη μου γιακαλλιτεχνική δημιουργία, η ζεστή ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κόσμου, η έμπνευση που όχι μόνο δεν λείπει αλλά τροφοδοτείται από τον πανέμορφο τόπο στον οποίο ζούμε κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα.

Πως σκοπεύεις να προχωρήσεις και να εξελίξεις ότι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα; 

ΑΘ: Θα συνεχίσουμε με συνέπεια και αξιοπιστία να δημιουργούμεπροϊόντα υψηλής πολιτισμικής αξίας και υψηλής ποιότητας που απευθύνονται στη καλλιεργημένη γυναίκαπου εκτιμά τη διαχρονική αξία τουχειροποίητουκαι αγαπά τηναπλότητα. Ζητούμενο είναι επίσης να επεκταθούμε εμπορικάμε περισσότερα σημεία πώλησης και να αυξήσουμε την παραγωγή μας βάζοντας σε λειτουργία και άλλους αργαλειούς σε περισσότερα μέρη της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας.

ΕΝ: Πόσο πολύ νιώθεις πως εκπροσωπεί την Ελλάδα, το «Μade in Greece», το brand της KLOTHΟ;

ΑΘ: Δεν θα μπορούσε να είναι ελληνικότερο. Η ονομασία KLOTHOπροέρχεται από τημοίρα Κλώθωτης Ελληνικής Μυθολογίας που ύφαινε τις ζωές των ανθρώπων. Στο logo μας απεικονίζεται χορεύτρια  Μινωικής εποχήςενώ οι γραμμές ζικ-ζακ είναι αναφορά στη «στράτα του έρωτα», γνωστό μοτίβο της κρητικής υφαντικής τέχνης. 

Παρόλο που η κλωστοϋφαντουργία στην Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση, κάναμε μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίσουμετα καλύτερα ελληνικά νήματααπό καθαρό βαμβάκι. Τα δέρματα που χρησιμοποιούμε στις τσάντες μας είναι από τοπικά βυρσοδεψείαενώ τεχνίτες και υφάντριες εννοείται ότι βρίσκονται διάσπαρτοι στην Κρήτη. Είναι μεγάλη η χαρά να βλέπουμε ξεχασμένους αργαλειούς και εγκαταλελειμμένα εργαστήρια να αναβιώνουν την υφαντική, μια από τις πρώτες τέχνες στην ιστορία του ανθρώπου, και να την προσαρμόζουν στο σήμερα.

ΕΝ: Ποια είναι τα όνειρά σας για το μέλλον της KLOTHO και ποιους στόχους έχετε;

ΑΘ: Το όραμά μας είναι να γίνει το brand συνώνυμο της κρητικής υφαντικής παράδοσης διεθνώς. Θέλουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε προϊόντα υψηλής ποιότητας με πολιτισμική και χρηστική αξία που «πατάνε» στην παράδοση και ενσωματώνονται στη σύγχρονη εποχή. 

Στόχος μας είναι η καθιέρωση στην ελληνική και διεθνή αγοράως ένα αυθεντικά ελληνικό resort wear brand,που δεν παράγει μαζικά άλλο ένα resort ρούχο αλλά παντρεύει τη μόδα με την τέχνη, δημιουργείμοναδικά κομμάτιασε περιορισμένα αντίτυπα, κατά παραγγελία, αφού απαιτείται πολύς χρόνος και κόπος για την παραγωγή τους. Αυτό είναι άλλωστε το τίμημα για τη διατήρηση μιας τέχνης με ιστορία χιλιάδων χρόνων! 

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

* Επισκεφθείτε την σελίδα της KLOTHO στο Facebook: klothothreadoftime και το Instagram: klotho_thread_of_time

Απόκρυψη Sidebar

Made in Greece η πλατφόρμα ProGreece: Με 1000 επιχειρήσεις για την τόνωση της ελληνικής παραγωγής &Ελλήνων εργαζόμενων

$
0
0

«Η ελληνική οικονομία διαθέτει ανεκμετάλλευτο δυναμικό,με το επιχειρείν να κατέχει υποδομές που λόγω της κρίσης δεν αξιοποιούνται πλήρως, όταν αρκετές γερμανικές εταιρίες καταγράφουν ελλείμματα στην παραγωγή και στον τομέα των υπηρεσιών [...] Η Ελλάδα, παρά την επταετή ύφεση, συνεχίζει να προσφέρει οικονομικά πλεονεκτήματα, αλλά και να κρύβει επιχειρηματικές ευκαιρίες. Για το λόγο αυτό, πριν τρία χρόνια, ιδρύθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με άλλους φορείς μια εμπορική πλατφόρμα, η οποία στοχεύει στην τόνωση της ελληνικής παραγωγής.

Πρόκειται για την www. pro- greece. com-“Produce in Greece – Render Services from Greece”» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Στη διάρκεια του οιικονομικού φόρουμ, το οποίο είχε την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας και φιλοξενήθηκε στο παράρτημα της ελληνικής εταιρείας παραγωγής στρωμάτων COCO-MAT στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανκού Επιμελητηρίου,Μιχάλης Μαΐλλης, εξήγησε ότι στόχος της ProGreece είναι «να εξισορροπηθούν τα ελλείμματα εργατικού δυναμικού της Γερμανία με την εκμετάλλευση του παραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας».

Ο Στέφανος Τζίρτης, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας παραγωγής δομικών υλικών “Ιsomat”και αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, τόνισε ότι λόγω του υψηλού επιπέδου παιδείας και εκπαίδευσης των νέων στην Ελλάδα υπάρχουν και στον τομέα της έρευνας και αάπτυξης ανεκμετάλλευτες δυνατότητες συνεργασίας. Το μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας παραγωγής επίπλων “Δρομέας” και αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δρ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, επισήμανε ότι «για να μπορέσει η Ελλάδα να αναπτύξει την παραγωγή της, θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων αγορών, αλλά και να εξασφαλίσει τα αναγκαία περιθώρια ρευστότητας.»

Η πλατφόρμα ProGreece εγκαινιάστηκε το 2013 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τους συνδέσμους Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε και ΣΕΒΕ), τον Σύλλογο Μεταναστών και Ομογενών από Γερμανία, το Young Entrepreneurs Thessaloniki (YET), το Υπουργείο Εξωτερικών Γερμανίας και τη Mediascape ΕΠΕ.

 

Απόκρυψη Sidebar

Made in Greece o George Papadopoulos: Το δεξί χέρι &συμβουλάτορας του Τραμπ

$
0
0

Τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης σχετικά με την απαγόρευση εισόδου του Trumpστο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Κάμερον είπε αν και ήταν αντίθετος με την απαγόρευση "εάν έρθει να επισκεφτεί τη χώρα μας ότι θα μας ένωνε όλους εναντίον του». Ήταν τότε που ο πολυεκατομμυριούχος υποψήφιος είχε προτείνει την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ, όλων των μουσουλμάνων.  " 

«Εάν ο πρωθυπουργός είναι σοβαρός, μια συγγνώμη ή κάποιο είδος ανάκλησης της δήλωσης του πρέπει να γίνει", είπε ο Παπαδόπουλος που αποκάλυψε επίσης ότι ο Τραμπ εξετάζει μια ευρωπαϊκή περιοδεία αλλά δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη πρόσκληση από την βρετανική κυβέρνηση.   "Φυσικά, αν το Ηνωμένο Βασίλειο απευθύνει πρόσκληση θα ήταν μια τεράστια επίδειξη ενότητας και ένα υπέροχο θέαμα,» πρόσθεσε.   Τα σχόλια του «ανθρώπου» του Τραμπ έρχονται μετά την απόσυρση από την κούρσα του πιο ισχυρού αντιπάλου του Τραμπ, Τεντ Κρουζ, μετά την  συντριπτική ήττα του στην  Ιντιάνα.  

Ποιος είναι ο Παπαδόπουλος

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του 2009, του Πανεπιστημίου DePaulκαι σύμφωνα με την Washington Post, διευθύνει ένα διεθνές ενεργειακό κέντρο  στο London Center of International Law Practice. Είναι ο ένας από τους πέντε ανθρώπους του Τραμπ στην εξσωτερική πολιτική και έχει συμβουλεύσει προηγουμένως την προεδρική εκστρατεία του Μπεν Κάρσον. Εργάστηκε δε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Hudson, μια συντηρητική δεξαμενή σκέψης στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κύπρου και ο πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Απέκτησε το πτυχίο μάστερ από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου το 2010.   Στη  σελίδα του στο LinkedIn , ο «Papadopolous»  αναφέρει μεταξύ άλλων,  ότι ήταν εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο  Διεθνές Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών το 2012 στη Γενεύη.      

Αρκετοί άνθρωποι στους κύκλους της ενεργειακής πολιτικής στο Λονδίνο, την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, δήλωσαν ότι δεν ήξεραν τίποτα γι 'αυτόν.   Σχεδόν όλα τα έργα του φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από το ρόλο της Ελλάδας, της Κύπρου και της ισραηλινής ανακάλυψης φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, ο Jonathan Stern, διευθυντής ερευνών φυσικού αερίου στο Oxford Institute for Energy Studies, είπε όταν ρωτήθηκε για τον Παπαδόπουλο, ότι δεν έχει γράψει τίποτα πολύ σημαντικό για το φυσικό αέριο και τους αγωγούς στην Ανατολική Μεσόγειο."  Η W.P. επιβεβαιώνει  ότι ο Παπαδόπουλος  δεν έχει πολλές γραπτές περγαμηνές, εκτός από ένα κομμάτι στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz και τρία άρθρα για το Arutz Sheva, μια ισραηλινή ιστοσελίδα ειδήσεων. Έχει δώσει και μια διαδικτυακή συνέντευξη.  

Στα γραπτά και στα προφορικά κοινός τόπος είναι πάντως η θέση του, ότι το Ισραήλ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει  το φυσικό αέριο που έχει βρεθεί στο γιγαντιαίο οικόπεδο Λεβιάθαν στην ανατολική Μεσόγειο για να χτίσει γέφυρες με την  Ελλάδα και την Κύπρο - και να αποφύγει την ενασχόληση με την Τουρκία. Προτείνει την αποστολή του αερίου στην Αίγυπτο, η οποία έχει ήδη εγκαταστάσεις για την επεξεργασία του αερίου.  

Επίσης, καλεί το Ισραήλ να διευθετήσει θέματα ανταγωνισμού όσον αφορά τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου - με την «παροχή της ρυθμιστικής βεβαιότητας» - έτσι ώστε σχετικά μεγάλες επιχειρήσεις να μπορούν να εκμεταλλευτούν το φυσικό αέριο σύντομα. «Η αποστολή του φυσικού αερίου προς την Τουρκία μέσω αγωγού και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη μπορεί να είναι σχετικά φθηνή, αλλά το Ισραήλ θα πρέπει να κοιτάξει αλλού. Η τουρκική επιλογή, στερεί τη χώρα από τις  πολιτικές πραγματικότητες της περιοχής και δεν λαμβάνει υπόψη τις εν δυνάμει καταστροφικές συνέπειες που αυτή η επιλογή μπορεί να έχει στις στρατηγικές σχέσεις του Ισραήλ με μέλη της ΕΕ όπως η Κύπρος, και κατ 'επέκταση, με το σύνολο της Ευρώπης », έχει γράψει ο Παπαδόπουλος. Αναφέρει δε ότι «η Περιφερειακή οικονομική συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου θα πρέπει να είναι η κατευθυντήρια αρχή που κατοχυρώνει το Ισραήλ οικονομικά στην Ευρώπη ".  

Τον Οκτώβριο του 2015, ο ίδιος έγραψε στη Haaretz ότι «οι ενεργειακές εξαγωγές του Ισραήλ μπορεί να χρησιμεύσουν ως βάση για την ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμεύσουν ως βάση για την πολιτική και την ασφάλεια της συνεργασίας με την Ελλάδα και την Κύπρο».   Η Elizabeth Rosenberg, εμπειρογνώμονας ενέργειας στο Center for a New American, δήλωσε -κρίνοντας από την περιορισμένη γραφή του Παπαδόπουλου -ότι «η προσέγγισή του δεν θα έχει καλό αντίκρισμα στο αμερικανικό κοινό: του λείπει ένα ισχυρό σύγχρονο υπόβαθρο για τα εσωτερικά θέματα της ενέργειας" .  

Ο Παπαδόπουλος έχει καλέσει επίσης τις ΗΠΑ να αλλάξουν το ρόλο τους στην περιοχή της Μεσογείου και να επανασχεδιάσουν τον πολιτικό χάρτη με τους ισχυρούς στρατιωτικούς συμμάχους τους το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο, ώστε να αντιμετωπίσουν τον αναδυόμενο ρωσικό στόλο και τους τζιχαντιστές που δρουν γύρω από τα ισραηλινά σύνορα.  

Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι ο Παπαδόπουλος,  «φέρει το ίδιο όνομα με τον Έλληνα συνταγματάρχη,  ο οποίος πραγματοποίησε το πραξικόπημα το 1967» και επισημαίνει ότι  έχει γράψει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να δημιουργήσουν σταθμό για τον πολεμικό στόλο τους στην Κρήτη και ότι η Κύπρος  θα πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. 

Απόκρυψη Sidebar

Ήπια καφέ με την Μάρα Καρέτσου: Η όμορφη Λαρισσαία - χείμαρρος έγινε παγκόσμια γλύπτρια κατακτώντας το Παρίσι, την Ν. Υόρκη, το Τόκυο, όλη την γη!

$
0
0

Ένας χείμαρρος ασυγκράτητος λόγω ταλέντου και ταμπεραμέντου.Το Παρίσι ήταν ο πρώτος μεγάλος ‘’παραπόταμος’’ της μετά την Αθήνα.

Εδώ η Μάρα αγάπησε και την αγάπησαν. Ερωτεύτηκε την τέχνη της γλυπτικής στην πρωτεύουσα του Rodin αλλά και τον μοναδικό σύζυγο της ζωής της τον επίσης καλλιτέχνη Bellaci. Η Μάρα στην πόλη της τέχνης  έδειξε ότι έχει τα guts για να γίνει παγκόσμιο brand.

Όταν η ασυγκράτητη Ελληνίδα Top Woman βρέθηκε μπροστά στον μεγάλο Έλληνα της παγκόσμιας αγοράς της τέχνης Αλέξανδρο Ιόλα, εκείνος της είπε: ‘’Έλα στην Νέα Υόρκη και θα σε κάνω βασίλισσα’’. Η Queen Mara from Larissa έφτασε στην Νέα Υόρκη χωρίς να έχει ούτε δολάριο για hamburger.

Την βραδιά των πρώτων εγκαινίων όμως στην γκαλερί που της διοργάνωσε ο Ιόλας, η Μάρα έλαμπε. That was it. Πίσω τα λίγα. Πίσω και το Παρίσι. Πίσω και ο έρωτας του Belacci αφού δεν ήθελε να ακολουθήσει…

Η Mara Karetsos γίνεται η γλύπτρια που κάθε μαικήνας θα ήθελε να έχει ένα έργο της.Εκείνη δουλεύει σκληρά. Ο χείμαρος της κατακλύζει την Αμερική, οι Kennedy και οι Rockefeller θέλουν έργα της στις επαύλεις τους. Η Mara Κυκλοφορεί με Limo που δεν στρίβει στην γωνία, γίνεται περιζήτητη και το χυτήριο της γεμίζει από σφαίρες σε όλα τα χρώματα. Η ίδια γυρίζει ανάποδα τη γη – σφαίρα ταξιδεύοντας παντού, εκθέτοντας την Made In Greece τέχνη της από τον Μανχάταν ως το Τόκυο.

Ο Ιόλας, θεός  σχωρέστον είχε δίκιο.Η Mara Karetsos είναι πάνω στα σκάφη Ρώσων κροίσων, στις βίλες της Κυανής Ακτής, στην Εκάλη των Πλουτοκρατών ενώ στο Saint Tropez οπού έχει το εξοχικό της την φωνάζουν με το μικρό της όνομα γιατί κατά βάθος η σιδηρά κυρία της τέχνης είναι ένα κορίτσι από την Λάρισα, ατόφιο σαν την αξία της, δυνατό σαν τα γλυπτά της και υπέρκομψο σαν τα κοσμήματα της.

 

Τα τελευταία χρόνια ζει κάπου μεταξύ Νέας Υόρκης – Αθήνας αλλά και Ντουμπάι αφού εκεί μένουν οι αγαπημένη αδελφή της και η πανέμορφη ανιψιά της.

Εμείς τα είπαμε στην ταράτσα του Grand Bretagne, την ωραιότερη βεράντα της Αθήνας. Ποζάραμε με φόντο την Ακρόπολη και την Βουλή. Αυτά είναι μόνο δύο σημεία που όταν τα βλέπεις από ψηλά νομίζεις ότι έχει την Ελλάδα πιάτο. Εκείνη καπνίζει πολύ και γρήγορα αλλά λεπτά τσιγάρα. Λεπτά σαν την ίδια: ''Φοράω Νο2… '' 2; φωνάζω '' , ''Εγώ 8''! Η γυναίκα είναι πειθαρχημένη σε όλα.

Καλή επιτυχία Μάρα και στο Ντουμπάι ο χείμαρος σου να είναι ενεργό ποτάμι  forever,να είναι σαν την τέχνη σου. 

 

Διαβάσε εδώ το βιογραφικό της Mara Karetsos

Απόκρυψη Sidebar

Made in Greece η HotelBrain: Μανατζάρει 150 ξενοδοχεία σε 6 χώρες - διεθνές fund την χρηματοδοτεί με 3 εκ. €

$
0
0

Ταυτόχρονα, όμως, δεν θέλουν και να ενταχθούν σε κάποια από τις μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες,προτιμώντας να συνεχίσουν την αυτόνομη πορεία τους.
Σε αυτές τις επιχειρήσεις απευθύνεται η HotelΒrain, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2000 από τη Σαντορίνη, εισάγοντας στην ελληνική αγφορά τον όρο «διαχείριση ξενοδοχείων» (hotel mana-gement) και πετυχαίνοντας σήμερα να θεωρείται μία κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της, έχοντας τη διαχείριση μικρών πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων σε 6 χώρες (Ελλάδα, Λίβανος, Τουρκία, Κύπρο, Σερβία, Μαυροβούνιο και Αυστρία) και να απασχολεί περισσότερους από 50 μόνιμους εξειδικευμένους συνεργάτες.

«Όταν, το 2000, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τη Hotel Βrainαπό την επιθυμία μας να διευθύνουμε όλο και περισσότερα ξενοδοχεία, στην πραγματικότητα καλύψαμε ένα κενό στην αγορά, προσφέροντας υπηρεσίες διαχείρισης που αφενός αναβάθμιζαν το τουριστικό προϊόν και αφετέρου εξασφάλιζαν τη βιωσιμότητα σε ξενοδοχεία-οικογενειακές επιχειρήσεις, κάνοντας έτσι ευτυχισμένους τόσο τους ξενοδόχους όσο και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Εφαρμόζοντας και εισάγοντας πρώτοι στην Ελλάδα τον όρο 'hotel management'σε boutique ξενοδοχεία, τελικά δημιουργήσαμε ένα επιχειρηματικό υβρίδιο που σήμερα πια έχει καταλήξει σχεδόν αναγκαιότητα», σημειώνει ο Πάνος Παλαιολόγος, πρόεδρος και ιδρυτής της HotelBrain.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της HotelBrain -σε αντίθεση με τις γνωστές ξενοδοχειακές αλυσίδες, οι οποίες επί της ουσίας παίρνουν τον πλήρη έλεγχο της ξενοδοχειακής επιχείρησης- βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι επιτρέπει στον ιδιοκτήτη της μονάδας να διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο της περιουσίας και επιχείρησής του, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα μία πλειάδα outsourced υπηρεσιών.

H Hotel Brain προσφέρει στα ξενοδοχεία που αναλαμβάνει μία ευρεία γκάμα υπηρεσιώνπου ξεκινά από τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού πλάνου και του ετήσιου προϋπολογισμού, τα πλάνα για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, την εύρεση και εκπαίδευσης του προσωπικού μέχρι την παρακολούθηση των οικονομικών αποτελεσμάτων, τις δημόσιες σχέσεις, τις online πωλήσεις, τις συμφωνίες με τους tour operators και τη διαχείριση της παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιτυχημένο μοντέλο
Το μοντέλο που ακολουθεί η HotelBrain χαρακτηρίζεται επιτυχημένο, αν κρίνει κανείς από την πορεία της εταιρείας.Δεν είναι τυχαίο ότι η HotelBrain ανανεώνει τα ετήσια συμφωνητικά διαχείρισης με τη συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων με τα οποία συνεργάζεται. Επιπλέον, εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της με τουλάχιστον 20 νέα συμφωνητικά διαχείρισης ξενοδοχείων κάθε χρόνο.
Επίσης, αυξάνει σταθερά τα συνολικά καθαρά έσοδα των υπό τη διαχείριση της ξενοδοχείων.Το 2011 το ποσό αυτό ήταν στα 30,2 εκατ. ευρώ για να αυξηθεί στα 38,2 εκατ. ευρώ το 2012,ανέβηκε στα 42,8 εκατ. ευρώ το 2013 και στα 52,1 εκατ. ευρώ το 2014 για να φθάσει πέρσι στα 73 εκατ. ευρώ. Το πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, η σταθερή αύξηση της καθαρής μέσης τιμής δωματίου καθώς από τα 149,2 ευρώ το 2011, τα 155,9 ευρώ το 2012 και τα 164,5 ευρώ το 2013, έφθασε το 2014 στα 194,6 ευρώ και στα 210 ευρώ το 2015.

Διεθνής επέκταση
Το 2015ήταν μία σημαντική χρονιά για την HotelBrain, η οποία ήλθε σε συμφωνία με το ευρωπαϊκό επενδυτικό fund Southbridge Europe προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση αρχικού ύψους 3 εκατ. ευρώ με τα κεφάλαια αυτά να προορίζονται για τη διεθνή επέκταση της εταιρείας.

«Με τα περισσότερα από τα 150 ξενοδοχεία, που αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται η εταιρεία, να βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους, είναι προφανές ότι η απόλυτη προτεραιότητα της HotelBrain είναι τόσο η διατήρηση και ενδυνάμωσή της στην ελληνική αγορά, όσο και επέκταση της σε ακόμα περισσότερους ελληνικούς προορισμούς» τονίζει ο κ. Παλαιολόγος, αναφερόμενος στα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας. «Από την άλλη πλευρά έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες προκειμένου σύντομα να μπορούμε να μιλάμε για την επέκτασή μας σε Ιταλία, Μάλτα, Κροατία, Ρουμανία, Αλβανία» επισημαίνει ο πρόεδρος και ιδρυτής της HotelBrain.

Όλη η συνέχεια εδώ - Imerisia.gr

Απόκρυψη Sidebar

Made in Greece η This IsACo-op: Η ελληνική συμμετοχή στη 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας

$
0
0

Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης - δέσμης αρχιτεκτονικών γεγονότωνπου θα παρουσιάσει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων στην 15η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής - La Biennale di Venezia, που θα διαρκέσει από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Συλλογικότητα και Κρίση: Τι ακριβώς είναι το  #ThisIsACo-op;

Το #ThisIsACo-op (this is a co-operative) απαντά στην πρόκληση της φετινής θεματικής της Μπιενάλε «Aνταπόκριση από το μέτωπο» (που διερευνά τον ρόλο των αρχιτεκτόνων στην μάχη για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης) αναδεικνύοντας την σημασία της συνεργατικότητας, την ανθρώπινη σύμπραξη ως ουσιαστική πολιτική πρόταση αντιμετώπισης της πολυδιάστατης καθημερινής κρίσης. Ταυτόχρονα, ερευνά, επεξεργάζεται και εκθέτει τα πολλαπλά μέτωπα της κρίσης: το προσφυγικό, την κρίση πόλης, το δικαίωμα στην στέγη, την κρίση του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα, ως αλληλένδετα φαινόμενα της στρατηγικής για την απαξίωση του χώρου ως κοινό αγαθό.

Το #ThisIsACo-op αποτελεί ένα συνεργατικό πείραμα, μία καινοτόμα, νέα εκθεσιακή πρόταση, ένα ανοιχτό εργαστήριο από τα κάτω προς τα πάνω.Τα μέλη του Συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ, αποτελούν τον φετινό επιμελητή του Ελληνικού Περιπτέρου. Ένα πλέγμα ομάδων σύμπραξης co-op (συνεργασίας) οργανώθηκε και εργάζεται σε όλα τα στάδια της υλοποίησης της ελληνικής συμμετοχής στην Μπιενάλε της Βενετίας, η οποία περιλαμβάνει, πέραν της καθ’ εαυτής έκθεσης, την διεξαγωγή σειράς συμμετοχικών εργαστηρίων και εκδηλώσεων in situ.

Διάλογος – Δράση - Έρευνα

Το Ελληνικό Περίπτερο γίνεται τόπος διαλόγου και δράσης. Το #ThisIsACo-op φιλοξενεί συζητήσεις, συναντήσεις και δρώμενα σε μια αμφιθεατρική κατασκευήη οποία λειτουργεί ως το διαλεκτικό δοχείο υποδοχής και το κατεξοχήν σύμβολο της συμμετοχής και της συλλογικότητας. Ο ίδιος χώρος χρησιμοποιείται ως αναγνωστήριο και χώρος προβολών. Το Ελληνικό Περίπτερο αποτελεί τον φυσικό τόπο συνάντησης αρχιτεκτόνων, συλλόγων, κινημάτων αλλά και όλων των πολιτών με κοινωνικό προβληματισμό από την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα που αναζητούν λύσεις στα κοινά μέτωπα που γεννά η κρίση. Γίνεται χώρος ενεργοποίησης των συλλογικών φορέων της αρχιτεκτονικής, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και τόπος διεκδίκησης και συντονισμού των δράσεων προς ένα νέο τρόπο λήψης αποφάσεων για τη θεσμική διαχείριση του χώρου και του πολιτισμού, συμμετοχικά και δημοκρατικά. 

Το τρίπτυχο Συνέλευση-Συνέργεια-Συμβίωση περιγράφει τον τρόπο διάρθρωσης των εκδηλώσεων. Επιπλέον, η ελληνική συμμετοχή περιλαμβάνει και μια σειρά δράσεων στην πόλη της Βενετίας και σε διαφορετικές τοποθεσίες στην Ελλάδα, οι οποίες θα αναμεταδίδονται στον χώρο του Περιπτέρου. Οι εκδηλώσεις κατανέμονται χρονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης ευθυγραμμιζόμενες με το πρόγραμμα των κεντρικών συναντήσεων της φετινής διοργάνωσης.

«Ανταπόκριση από το μέτωπο»: Το γενικό θέμα της Biennale

Με γενικό θέμα «Aνταπόκριση από το μέτωπο» και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Χιλιανό αρχιτέκτονα Αλεχάνδρο Αραβένα, η 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας εστιάζει σε μια αρχιτεκτονική με κοινωνικοπολιτικό πρόσημο. Διερευνά τον ρόλο των αρχιτεκτόνων στην μάχη για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. 

Συμμετέχοντες | Συμμετέχουσες

  • Αναστασόπουλος Νίκος, Αυγητίδου Αγγελική, Αφεντούλη Ειρήνη, Βαλσαμίδης Αλέξανδρος, Βασιλοπούλου Παρίνα, Βαταβάλη Φερενίκη, Βερτεούρη Αναστασία, Βιριράκης Λευτέρης, Βογιατζάκη Δήμητρα, Βυζοβίτη Σοφία, Γαζέπης Νίκος, Γεωργακοπούλου Φωτεινή, Γεωργιάδης Νίκος, Γιαλιά Βάλια, Γιαννίσης Δημήτρης, Γιαννόπουλος Ιάσονας- Αναστάσιος, Γουναρίδης Κωνσταντίνος, Γουναρίδης Πρόδρομος, Γρέβια Κική, Γροζόπουλος Δημήτριος, Γυφτόπουλου Στεφανία, Δαλαμπούρας Θωμάς, Δαμαλά Ανδρομάχη, Δάνου Μέλπω, Δεληγιώργη Μαρισσία, Δήμα Λίνα, Δημόπουλος Παναγιώτης, Διαμαντοπούλου Ήβη, Δισλή Ελευθερία, Ελευθεριάδης Δημήτριος, Ελευθερίου Λουκάς, Ζαχαριάδη Αλεξάνδρα, Ζητωνούλης Βάιος, Ζωγράφου Δάφνη, Θεοδωρόπουλος Χρυσόστομος, Θεοδώρου Κωνσταντίνα, Θεοχάρης Σταύρος, Θωμοπούλου Χριστίνα, Ιατρού Υβόννη, Ινετζή Σωτηρία, Καζέρος Νίκος, Κακογιάννης Κώστας, Καλλίτσης Φοίβος, Καραναστάση Ελίνα, Καρυστιναίου-Ευθυμιάτου Ερνεστίνα, Κασιμάτη Ευθυμία, Κασόλα Μαρία, Κατερίνη Τόνια, Κιμπεζή Ζωή, Κοντιζά Ιακωβίνα, Κοντίνου-Χίμου Στεφανία,

  • Κοσμά Ανθή, Κοτιώνης Ζήσης, Κότσαρη Γεωργία, Κόττης Ιωάννης, Κουμουνδούρος Παναγιώτης K. , Κούρος Πάνος, Κουτσονάνου Αννίτα, Κυριαζής Απόστολος, Κωσταροπούλου Μυρτώ, Λαβασά-Καράπα Άννα, Λαδά Σάσα, Λάζαρης Ανδρέας, Λάμπρης Δημήτριος, Λαουτάρης Μάνος, Light art collective Beforelight, Λυκουριώτη Ίρις, Λυκουριώτη Λήδα, Μαμαλάκη Παναγιώτα, Μαρής Ελευθέριος, Μαρινάκη Κωνσταντίνα, Μαυριανός Βασίλειος, Μαυρίδη Μαίρη, Μινωτάκης Στέλιος, Μιχαήλ Ναυσικά, Μπαλαούρα Όλγα, Μπανός Συμεών, Μπαρκούτα Γιάννα, Μπήτρου Μάρα, Μπλέτσας Χρήστος, Μητρόπουλος Γιάννης, Μωσσέ Στεφανία, Νικολούτσου Χρυσή, Νουκάκης Γιώργης, Ντάφλος Κώστας, Ξενάκη Μαρία, Πάγκαλος Παναγιώτης,
  • Παναγιωτοπούλου Βασιλική, Πανέτσος Γεώργιος Α., Πανταζής Ιάσων, Παπαγκίκας Γιώργος, Παπαδήμας Γιώργος,
  • Παπαδοπούλου Αναστασία, Παπαδοπούλου Δάφνη, Παπαναγιώτου Νεφέλη, Παρασκευοπούλου Ασημίνα, Πετούρη Ελένη, Πετρά Μάρα, Πετρίδης Παντελής, Πλαβού Βασιλική-Μαρία, Πλατανιώτη Μαρία, Σαββίδης Κωνσταντίνος, Σάπκα Άννα, Σάπκα Ειρήνη-Δάφνη, Σερέτη Μαρία, Σκοπελίτης Ευστράτιος, Σοφιανού Σοφία, Σπηλιάδη Μαρίλλη, Σπηλιωτοπούλου Αθηνά, Σπιώτα Αρτεμισία, Στάης Πρόδρομος, Σταματάκη Ευτυχία, Σταυρίδης Σταύρος, Στυλίδης Ιορδάνης, Σωτηροπούλου Τζίνα, Τζεβελέκου Χριστίνα, Τζιρτζιλάκη Ελένη, Τοσσούνη Κωνσταντίνα, Τότσικας Πάνος, Τραγανού Τζίλλυ, Τραυλού Πέννυ, Τσαγκαράκη Ευγενία, Τσακιρίδου Γιούλη, Τσακιροπούλου Ειρήνη, Τσακαλίδου Βενετία, Τσαλικίδης Ιωάννης, Τσιρώνη Νατάσσα, Τσιτούρης Σπύρος, Τσονάκας Βασίλης, Φιλιππίδου Δέσποινα, Φιορεντζάκης Βασίλης, Χανδέλης Στέφανος, Χάρη Χαρίκλεια, Χάσα Ελισάβετ, Χατζηαγγελίδης Παύλος, Χριστούλια Μαρία, Ψαλλίδα Γιούλη

http://www.thisisaco-op.gr/

Απόκρυψη Sidebar

Made in Greece 2 κορυφαίοι επιστήμονες: Ο Νικόλαος Πέππας &ο Γιώργος Σκάνγκος στους 100 πιο σημαντικούς του 2016

$
0
0

2 Έλληνες επιστήμονες είναι μεταξύ αυτών των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων για το 2016. Οι υποψηφιότητες κάθε χρονιά αξιολογούνται από την κριτική επιτροπή.

Οι 2 Έλληνες είναιο Νικόλαος Πέππας,καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν και ο Γιώργος Σκάνγκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Biogen.

Ο Δρ Πέππας, έχει λάβει πάνω από 150 εθνικά και διεθνή βραβεία για το έργο του και το 2008 είχε επιλεγεί ως ένας από τους 100 καλύτερους Μηχανικούς της εποχής μας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Χημικών Μηχανικών.

Πρόκειται για έναν κορυφαίο ερευνητή, εφευρέτηκαι μια ηγετική φυσιογνωμία στον τομέα της χορήγησης φαρμάκων και της ελεγχόμενη απελευθέρωσης.

Ο Δρ Σκάνγκος εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φαρμακευτικής Έρευνας και Κατασκευαστών της Αμερικής (PhRMA) τον Μάρτιο του 2016.

Είναι γνωστός παγκοσμίως καθώς δημιούργησε το πρώτο διαγονιδιακό ποντίκι ως νεαρός μεταδιδακτορικός ερευνητής.

Πριν την ένταξή του στη Bayer το 1987, ο Γιώργος ήταν καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins για έξι χρόνια, όπου και εξακολουθεί να είναι επίκουρος καθηγητής.

Απόκρυψη Sidebar

Made in Greece η Στέλλα Κάλτσου: Φωτίζει όπερες σε Ιαπωνία, Γερμανία, Τσεχία &Ισπανία

$
0
0

 Η ταλαντούχα ελληνίδα σχεδιάστρια φωτισμών, που έχει υπογράψει τα τελευταία χρόνια μια σειρά από εντυπωσιακές παραστάσεις στην Ελλάδα, θα φωτίσει την όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Σαρλ Γκουνώ που ανεβαίνει στις 27 Μαίου στην Όπερα του Χονγκ Κονγκ σε σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ και μουσική διεύθυνση του Benjamin Pionnier.


Αμέσως μετά, η Στέλλα Κάλτσου θα βρεθεί στη Λειψία για να φωτίσει την όπερα «Σκιπίωνας» του Φρίντριχ Χαίντελ με τους  διεθνούς φήμης σολίστες Γιούρι Μινένκο και Χαβιέ Σάμπατα,  στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ Χαίντελ, ένος από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ μπαρόκ μουσικής στην Ευρώπη, το οποίο πραγματοποιείται στο κλασικό Θέατρο Γκαίτε στο Μπαντ Λάουχσταντ, που ίδρυσε ο ίδιος ο Γκαίτε!

Ηνεαρή Στέλλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκηκαι αποφοίτησε πριν επτά χρόνια από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, όπου σπούδασε θεατρικό φωτισμό και σκηνογραφία.


Έχει στο ενεργητικό της θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, οι οποίες έχουν λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή,το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών,  το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το Φεστιβάλ Αιγαίου της Σύρου, ενώ έχει συνεργασθεί με σκηνοθέτες όπως ο Ρενάτο Τζανέλλα, η Μαριάννα Κάλμπαρη, ο Θέμελης Γλυνάτσης και πολλοί άλλοι. Πρόσφατα υπέγραψε και το art direction για την βραβευμένη ταινία «Invisible» του Δημήτρη Αθανίτη.

Όμως, τα σχέδια της Στέλλας Κάλτσου για το εξωτερικό δεν σταματούν εδώ. Το φθινόπωρο θα βρεθεί στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Όπερα του Οβιέδο για  να φωτίσει την όπερα του Βιντσέντσο Μπελλίνι «Καπουλέτοι και Μοντέκκοι» και λίγο αργότερα στην Όπερα της Πράγας για την «Τόσκα» του Τζιάκομο Πουτσίνι.

Απόκρυψη Sidebar

Made in Greece o Παναγιώτης Ρούσσος: O 36χρονος καθηγητής ψυχιατρικής &γενετικής που βραβεύθηκε από τον Ομπάμα

$
0
0

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη- υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Παρόντες ήταν επιστήμονες και άλλοι φορείς της αμερικανικής και όχι μόνο ελίτ.

Ο 36χρονος ερευνητής αποτελεί μία ακόμα περίπτωση Έλληνα επιστήμονα που έχτισε την καριέρα του στο εξωτερικό και ανταμείφθηκε για τους κόπους του. Λείπει οκτώ χρόνια από την Ελλάδα. Κατάγεται από τη Σαντορίνη και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στον Ρέντη του Πειραιά. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου ολοκλήρωσε και το διδακτορικό του, και έκανε την ειδικότητα (ψυχιατρική) στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, όπου τώρα είναι επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής και γενετικών-γενομικών επιστημών. «Η Αμερική προέκυψε εύκολα, καθώς είχα ήδη την εμπειρία της Βοστόνης μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών όπου συμμετείχα το 2004», δηλώνει στην εφημερίδα «Εθνος».

Και ενώ τα πρώτα χρόνια στις ΗΠΑ άσκησε την κλινική ψυχιατρική, η έρευνα τον κέρδισε. Εκείνος και η ομάδα του ερευνούν τη σχιζοφρένεια, τη διπολική διαταραχή και το Αλτσχάιμερ, με στόχο να κατανοήσουν τους νευροβιολογικούς παράγοντες που ευθύνονται γι'αυτές τις ασθένειες. «Προσπαθούμε να ανακαλύψουμε νέες θεραπείες ώστε να εκσυγχρονίσουμε τις θεραπευτικές αγωγές που είχαν ανακαλυφθεί τυχαία τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Οι συγκεκριμένες ασθένειες είναι σε μεγάλο ποσοστό (περίπου 60-80%) κληρονομικές και οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες με τη συνδρομή και άλλων παραμέτρων. Εμείς συγκρίνουμε το γενετικό γονιδίωμα ασθενών και υγιών ατόμων και εντοπίζουμε γενετικές περιοχές που ευθύνονται για την ασθένεια» αναφέρει.

Οσο για τη βράβευση, ήταν για τον 36χρονο ερευνητή «κάτι απρόσμενο», όπως λέει,εντούτοις προκάλεσε μεγάλη χαρά τόσο στον ίδιο όσο και στο περιβάλλον του. «Σίγουρα είμαι συγκινημένος, αλλά ύστερα απ'αυτό η δουλειά και η καθημερινότητά μας συνεχίζεται. Βλέπω απλώς μια επιβράβευση, η οποία μου δείχνει ότι αυτό που κάνω βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Πάντως, μεγαλύτερη είναι η χαρά των γύρω μου και αυτό είναι που μου μεταδίδουν», τονίζει. Εξάλλου είναι διπλά χαρούμενος, καθώς δύο ημέρες πριν από την πρόσκληση στην τελετή, η Ελληνοαμερικανίδα σύζυγός του έφερε στον κόσμο δίδυμα αγοράκια.

Η άλλη μεγάλη αγάπη του κ. Ρούσσου είναι η Ελλάδα, αν και ακόμη δεν είναι έτοιμος να επιστρέψει. «Είμαι στην αρχή της καριέρας μου, επομένως υπάρχουν πολλά ακόμα που θέλω να κάνω. Παραδέχομαι, ωστόσο, ότι ίσως δεχόμουν μια θέση με μερική απασχόληση στην Κρήτη ή στην Αθήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο του ερευνητή. «Αυτό που βασανίζει την Ελλάδα είναι η έλλειψη κεφαλαίων για έρευνα. Χωρίς χρήματα τίποτα δεν μπορεί να γίνει και η έρευνα είναι ο εξ ορισμού τομέας που χρειάζεται χρηματοδότηση» προσθέτει.

Γι'αυτό προτρέπει τους νέους επιστήμονες να δοκιμάσουν την εμπειρία του εξωτερικού.«Το εξωτερικό είναι μια εμπειρία ζωής, επομένως, κατά τη γνώμη μου, οι νέοι επιστήμονες θα πρέπει να εργαστούν για κάποια χρόνια εκτός, να αποκτήσουν εμπειρίες, να βρουν τον βηματισμό τους και μετά να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Δείτε εδώ το πλήρες βιογραφικό του

Απόκρυψη Sidebar

Made in Greece o 28χρονος Γιώργος Κοτσιφάκης: Από το Ηράκλειο Κρήτης στα Βασιλικά Μπαλέτα της Φλάνδρας

$
0
0

 Η αγάπη του για το μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό  ήταν τέτοια που όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά ξεπέρασε πλέον και τα όρια της χώρας οδηγώντας  τον 28χρονο σήμερα Γιώργο Κοτσιφάκη στο να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων χορευτών διεθνώς  και να είναι μέλος των  Βασιλικών Μπαλέτων της Φλάνδρας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Sidi Larbi Cherkaoui, ενός από τους κορυφαίους χορογράφους της εποχής μας.

Ο Ηρακλειώτης Γιώργος Κοτσιφάκης σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο neakriti.gr, και αφιερώνοντας λίγες ώρες από πολύτιμο χρόνο του έχοντας προηγηθεί επιτυχημένες παραστάσεις στην Τσεχία, ξεδιπλώνει άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα και της ζωής του. Αναφέρεται στον Jan Fabre στον πρώην καλλιτεχνικό  διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ ο οποίος και πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων  και με τον  οποίο ο Γιώργος συνεργάστηκε, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ως μέλος της ομάδας του Fabre, έφτασε στα ανθρώπινα όρια του και έζησε καταστάσεις πλήρους καλλιτεχνικής μέθης.

"Αμέσως μετά την αποφοίτηση μου απ την επαγγελματική σχολή χορού Ραλλού Μάνου το 2010, έπειτα από διαγωνισμό μου δόθηκε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Το Άμστερνταμ ήταν ο πρώτος σταθμός από όπου ξεκίνησαν και τα υπόλοιπα ταξίδια", αναφέρει ο νεαρός απαντώντας στην ερώτηση για το πώς αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό.

Στη συνέχεια, μιλάει για το bullying που δέχτηκε στο σχολείο από μερίδα συμμαθητών του."Τα σχολικά χρόνια ήταν ζόρικα και κουβαλούσα τον τίτλο της "μπαλαρίνας". Στο λύκειο το γεγονός ότι έκανα κλασσικό και σύγχρονο χορό έγινε λόγος θαυμασμού και περιέργειας. Ίσως και γω το υποστήριζα καλύτερα όντας ωριμότερος και δεν ντρεπόμουν να πω ότι κάνω μπαλέτο και σύγχρονο. Στο προαύλιο ήμουν ευλύγιστος, γρήγορος, αθλητικός, έπαιζα ποδόσφαιρο και βόλεϊ και συμμετείχα σε ό,τι "ταρζανιές"γίνονταν. Μπορώ να πω ότι έκανα και ένα φίλο μου τότε να δοκιμάσει να έρθει στη σχολή που πήγαινα τα απογεύματα και αυτή τη στιγμή είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής χορού στην Αθήνα και είναι εξαιρετικά ενεργός στην τέχνη του χορού". 

Ο ταλαντούχος νέος, βρίσκεται στην Αμβέρσα του Βελγίου "και χορεύω για τα Βασιλικά Μπαλέτα της Φλάνδρας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Sidi Larbi Cherkaoui.Είναι ένας απ'τους κορυφαίους χορογράφους της εποχής μας και ήταν πάντοτε το όνειρο μου να συνεργαστώ μαζί του. Παράλληλα συμμετέχω στην χορευτική παράσταση ELVEDON από τον ταλαντούχο ανερχόμενο Έλληνα χορογράφο Χρήστο Παπαδόπουλο με τον οποίο ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε στο διεθνές φεστιβάλ χορού Aerowaves Spring Forward στο Pilsen της Τσεχίας τον Απρίλη που μας πέρασε", σημειώνει και μιλά εκτενώς για τον Jan Fabre. 

"Δίπλα του διδάχτηκα άπειρες πληροφορίες, γνώρισα ένα άγνωστο κομμάτι του εαυτού μου, έφτασα στα ανθρώπινα όρια μου και έζησα καταστάσεις πλήρους καλλιτεχνικής μέθης. Έμαθα να μιλάω και να καταλαβαίνω πολλές διαφορετικές γλώσσες, εντάχθηκα σε μια κοχλάζουσα οικογένεια νέων καλλιτεχνών, ελευθέρωσα τη σκέψη μου και έμαθα να εκτίθεμαι σε αληθινές καταστάσεις χωρίς καμία αυτοκριτική. Η συνεργασία ήταν για μένα απελευθερωτική. Του οφείλω πολλά από τα εργαλεία που κουβαλάω σήμερα.  

Λυπάμαι για το πως εξελίχτηκαν τα πράγματα με το Ελληνικό Φεστιβάλ. Κατά τη γνώμη μου τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και από τον ίδιο τον Fabre υπήρξαν επιπόλαιες κινήσεις προγραμματισμού και έλλειψη επικοινωνίας. Το όραμα ενός καλλιτέχνη είναι σεβαστό αλλά δυστυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ταίριαζε στην ελληνική πραγματικότητα", καταλήγει.

Απόκρυψη Sidebar

Made in Greece η Creta Farms &ο Κων/νος Δομαζάκης: Η νέα σελίδα των Κρητικών που έγιναν παγκόσμιο brand

$
0
0

 Όπως λέει στην «Η» ο αντιπρόεδρος της κρητικής εταιρείας, Κων. Δομαζάκης, η Creta Farms γυρίζει σελίδα στην ιστορία της,αλλάζοντας το μοντέλο λειτουργίας της από μια αμιγώς εταιρεία αλλαντικών σε έναν όμιλο τροφίμων που θα πρωταγωνιστήσει στα θέματα καινοτομίας σε διεθνές επίπεδο, όπως ακριβώς έκανε τα προηγούμενα χρόνια με όχημα τη μοναδική συνταγή «Εν Ελλάδι».

Συνέντευξη στον Γιώργο Μανέττα

 
Η χώρα βρίσκεται ξανά στη δίνη της αβεβαιότητας, με την ατμόσφαιρα να θυμίζει και πάλι τις δραματικές στιγμές του περσινού καλοκαιριού. Ποια είναι η κατάσταση στον κλάδο της αλλαντοβιομηχανίας πού δραστηριοποιείστε, και πώς κινείται η κατανάλωση;
 

Σε αντίθεση με άλλους κλάδους, η κατανάλωση αλλαντικών έχει σταθεροποιηθεί και δεν υποχωρεί πλέον. Από την άλλη πλευρά βέβαια, δεν εμφανίζει σημάδια αύξησης. Σε αυτό το μοτίβο θεωρώ ότι θα κινηθεί και στο υπόλοιπο του έτους. Το θετικό ωστόσο είναι ότι αρχίζει να αποκαθίσταται η ομαλότητα στο λιανεμπόριο τροφίμων, μετά και τις τελευταίες συμφωνίες για τη διάσωση δυο πολύ μεγάλων και ιστορικών αλυσίδων της χώρας. Μάλιστα, ο νέος ιδιοκτήτης της Βερόπουλος, η My Market έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις που είχε η πρώτη στους προμηθευτές της.

Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν και στον κλάδο σας, με επίκεντρο τη Νίκας. Ποια είναι η θέση της Creta Farms στην ελληνική αγορά και ποιοι οι στόχοι σας;
 

Η Creta Farms ελέγχει σήμερα το 30% της ελληνικής αγοράς αλλαντικών, μπροστά από τον Υφαντή που ελέγχει το 22%, την ιδιωτική ετικέτα που έχει το 23% και την Νίκας που έχει το 10%. Αυτό το μερίδιο το κατακτήσαμε σε λιγότερο από δέκα χρόνια. Στόχος μας είναι μέσα στην επόμενη δεκαετία, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά να φθάσουμε το 40%. Αυτό σκοπεύουμε να το πετύχουμε μέσα από την κυκλοφορία νέων καινοτόμων προϊόντων πάντα με βάση την μοναδική πατέντα Εν Ελλάδι. Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις μας θα φθάσουν στο τέλος του 2016 τα 120 εκατ. ευρώ από περίπου 106 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα EBITDA θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 11,5 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι.

Ποιες νέες καινοτομίες και προϊόντα θα πρέπει να περιμένει ο καταναλωτής από εσάς φέτος;
Καταρχάς να πω ότι η Creta Farms μετατρέπεται σε εταιρεία τροφίμων από μια αμιγώς εταιρεία αλλαντικών. Η έμφαση θα δοθεί στους εξής τρεις άξονες:
α) στα αλλαντικά με αιχμή την καινοτομία Εν Ελλάδι, β) στα σνακ με λιγότερες θερμίδες και γ) στα έτοιμα γεύματα (ready meals). Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάζουμε την είσοδό μας στην κατηγορία των σνακ με την κυκλοφορία ενός καινοτόμου αλλαντικού προϊόντος (meat protein) με λίγες θερμίδες και διάρκεια ζωής εκτός ψυγείου από 5 έως 6 ώρες. Το συγκεκριμένο σνακ, το οποίο έχουμε κατοχυρώσει νομικά θα συνοδεύεται (σε κάποιες περιπτώσεις) από κριτσίνι και τυρί, θα τοποθετηθεί σε 15.000 περίπτερα και μικρά σημεία ανά την Ελλάδα, πέραν των σούπερ μάρκετ και θα πωλείται σε τιμή από 1 ευρώ έως 1,50 ευρώ. Παράλληλα, δημιουργήσαμε μια νέα σειρά προϊόντων, τα οποία αφορούν σε πίτες (τυρόπιτες, ζαμπονοτυρόπιτες κ.ά.) και πίτσες, που θα έχουν ως βάση τυρί με μόνο 1,5% ζωικά λιπαρά και 90% ελαιόλαδο. Οι παραπάνω άξονες συνθέτουν τη νέα στρατηγική ανάπτυξης της Creta Farms. Οι δυο τελευταίες κατηγορίες προϊόντων προορίζονται και για το εξωτερικό, σε περιοχές όπως η Ευρώπη, τα Βαλκάνια και η Μέση Ανατολή. Ειδικά, η κατηγορία των σνακ είναι μια ανερχόμενη αγορά, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 320 δισ. δολ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι προοπτικές υπάρχουν για την εταιρεία μας.

Τι προσδοκίες υπάρχουν από τη στροφή που κάνετε; Με ποιο μοντέλο θα κινηθεί αυτή τη φορά η ανάπτυξής σας στο εξωτερικό;
Να ξεκαθαρίσω ότι έχουμε εδώ και καιρό σταματήσει την επέκταση στο εξωτερικό μέσω joint venture (σύσταση κοινής εταιρείας), και πλέον επιλέγουμε το μοντέλο του licencing. Δηλαδή, αναθέτουμε σε τοπικό συνεργάτη τα δικαιώματα παραγωγής και εμείς πληρωνόμαστε τα royalties. Αυτό το μοντέλο ακολουθούμε ήδη στην Αυστραλία και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Περυσι, τον πρώτο χρόνο που εφαρμόσαμε αυτό το μοντέλο κάναμε πωλήσεις 40 εκατ. δολαρίων και καταλάβαμε μερίδιο 3,5% της αγοράς. Το πρώτο δίμηνο του 2016, αναπτυχθήκαμε με ρυθμούς της τάξης του 25% με 30%. Μάλιστα, μέσα στο 2016, αναμένεται να αλλάξουμε σε licence τη συνεργασία μας με τον τοπικό συνεργάτη μας στην Ισπανία. Στο πλαίσιο αυτό, βρισκόμαστε σε συζητήσεις για την επέκτασή μας σε νέες αγορές, με στόχο να διευρύνουμε το ποσοστό που κατέχουν οι διεθνείς πωλήσεις στον τζίρο μας. Σήμερα, οι εξαγωγές ανέρχονται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα ενισχύσατε τη διοικητική ομάδα με ένα έμπειρο στέλεχος της αγοράς. Γιατί το κάνατε αυτό; Ποιος ο σκοπός;
Χρειαζόμασταν έναν άνθρωπο που θα εργαστεί σκληρά για να προωθήσει τα νέα προϊόντα που θα λανσάρουμε στις διεθνείς αγορές. Θεωρούμε ότι ο κ. Φρουζής έχει την εμπειρία και τις ικανότητες να βοηθήσει την προσπάθεια που κάνουμε για μεγαλύτερη ανάπτυξη. Είναι ένας πολύ καλός και πετυχημένος μάνατζερ. Θέλουμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα στο εξωτερικό.

Όλη η συνέχεια εδώ - Imerisia.gr

Απόκρυψη Sidebar

Made in Greece το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου: Η γιορτή του σινεμά από 15 - 21/5

$
0
0

Από φέτος το φεστιβάλ θα παρουσιάζεται κάθε Απρίλιο ή Μάιο. Πολύ κοντά στην έκδοση του περασμένου έτους (τον περασμένο Οκτώβριο) το φεστιβάλ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους υποστηρικτές, και φυσικά τους σκηνοθέτες, παραγωγούς, συγγραφείς, σεναριογράφους, καλλιτέχνες και φίλους από όλο τον κόσμο που το στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου αλλάζει, προσαρμοζόμενο σε κάθε θετικό στοιχείοπου η νέα εποχή έχει να προσφέρει, συμπεριλαμβανομένων των νέων τεχνολογιών, των νέων μεθόδων διανομής και τεχνικών παραγωγής, της δικτύωσης, του σύγχρονου κοινού, των νέων καλλιτεχνικών δεδομένων που ο σύγχρονος κινηματογράφος έχει να δώσει.

Μεταξύ άλλων, σε συνεργασία με την CosmoCinema, αναπτύσσει και το Filming in Greece project, υπηρεσία που θα αφορά τη δυνατότητα υλοποίησης κινηματογραφικών παραγωγών του εξωτερικού στην Ελλάδα. Η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών επίσης καθώς και η Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων, ξεκίνησαν συνεργασία με το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου φέτος. Χαιρετίζουμε και τους δύο οργανισμούς στο φεστιβάλ, σε μια πολλά υποσχόμενη και αποτελεσματική συνεργασία.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, ανεξάρτητο, εναλλακτικό, προοδευτικό και δημιουργικό όπως πάντα,παραμένει πιστό στο στόχο του, παρά τις αντιξοότητες: να ενεργεί ως το διεθνές σημείο συνάντησης για τη σύγχρονη ελληνική ταινία από όλο τον κόσμο.

Το Φεστιβάλ, που ιδρύθηκε το 2008 από τον σκηνοθέτη Χρήστο Προσύλη και την CosmoCinema του Λονδίνου, συνεχίζει να αναδεικνύει τις κινηματογραφικές παραγωγές ελληνικού ενδιαφέροντος σε όλες τις μορφές της.

Φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 21 Μαϊου.Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα παρουσιάσει πολλές επιλεγμένες ταινίες στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου στο Camden Town (26 Crowndale Road, Λονδίνο, NW1 1TT). Θα παρουσιάσει επιλεγμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (οι περισσότερες πρεμιέρες στη Μεγάλη Βρετανία και πολλές από αυτές σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση) καθώς και σενάρια.

Το φεστιβάλ δέχεται ταινίες και σενάρια από Έλληνες από όλο τον κόσμο, αλλά και από μη-Έλληνες των οποίων το έργο έχει κάποιο ελληνικό ενδιαφέρον. Έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα, για την ανάδειξη του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού στο Λονδίνο και την Ευρώπη, προβάλλοντας ένα θετικό και δημιουργικό πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα δημιουργεί τη δικτύωση και τις ευκαιρίες συνεργασίας και προωθεί τις νέες τεχνολογίες που συνδυάζουν τον παλιό καλό κινηματογράφο με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει το σύγχρονο σινεμά.

Το Σάββατο 21 Μαΐου, στο Θέατρο Τέχνης το Λονδίνου, θα φιλοξενήσει την τελετή των «Βραβείων Οδυσσέας», στη διάρκεια της οποίας οι καλύτερες ταινίες ανά κατηγορία, θα βραβευτούν, όπως ψηφίστηκαν από την κριτική επιτροπή. Βραβεία θα δοθούν επίσης σε ηθοποιούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες και ερμηνευτές, αλλά και σε ποιητές. Φέτος επίσης, παρουσιάζουμε τη βραδιά των Βραβέιων σύγχρονη ελληνική ποίηση από όλο τον κόσμο, μέσω του νέου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης Video Poetica του φεστιβάλ και της Cosmocinema.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα παρουσιαστεί από τον Έλληνα ανταποκριτή στο Λονδίνο, Θανάση Γκαβό.

Μερικά πολύ ενδιαφέροντα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται επίσης, και θα υπάρξουν συνεχείς ευκαιρίες δικτύωσης και πληροφορίες σχετικά με την κινηματογράφηση στην Ελλάδα (Filming in Greece).

Καλώς ήρθατε στο 9ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου!

Website:

www.londongreekfilmfestival.com

 

Box Office:

www.londongreekfilmfestival.com/boxoffice.htm

 

Πρόγραμμα προβολών:

www.londongreekfilmfestival.com/program2016.htm

 

Films - line up:

www.londongreekfilmfestival.com/films2016.htm

 

Οργάνωση / Υποστήριξη: Cosmocinema, London, UK.

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Απόκρυψη Sidebar

Made in Greece οι δύο λέξεις για την γρουσούζικη "Παρασκευή και 13"

$
0
0

Όπως αναφέρει η Telegraph, υπάρχει η λέξη Paraskevidekatriaphobia  για την Παρασκευή και 13 ενώ ο φόβος του αριθμού 13 ονομάζεται ιατρικά triskaidekaphobia.  

 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο αριθμός 13 έχει θεωρηθεί άτυχος για πολλά χρόνια, ακόμη και πριν από τον Χριστό. Ο αριθμός 12 ιστορικά θεωρείται ο αριθμός της πληρότητας. Υπάρχουν 12 μήνες του έτους, 12 θεοί του Ολύμπου, 12 ώρες το εικοσιτετράωρο, 12 φυλές του Ισραήλ, 12 Απόστολοι του Ιησού, 12 απόγονοι του Μωάμεθ, μεταξύ άλλων ιστορικών δωδεκαριών.

 

  Το 13 πάντως δεν έχει πολλή τύχη. Σε πολλές δυτικές χώρες στα ψηλά κτίρια λείπει ο 13ος όροφος ενώ συχνά τα σπίτια δεν έχουν τον αριθμό 13, όπως και πολλά ξενοδοχεία,

συμπεριλαμβανομένου και του Carlton στο Λονδίνο, στο οποίο δεν υπάρχει ο 13ος όροφος.   Μεταξύ των μεγάλων αρνητικών περιστατικών που έχουν συμβεί Παρασκευή και 13 είναι:

 

  Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1940 το Μπάκιγχαμχτυπήθηκε από γερμανικές βόμβες και παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους ο βασιλιάς Γεώργιος και η Ελισάβετ.  

 

Στις 13 Οκτωβρίου του 1972ένα αεροπλάνο των χιλιανών αερογραμμών εξαφανίστηκε στις Άνδεις. Οι 16 επιζώντες αναγκάστηκαν να φάνε τους νεκρούς συνεπιβάτες τους για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

 

  Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1996 ο ράπερ Tupac Shakur υποκύπτει στα τραύματα του, έξι ημέρες μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε.  

 

Στις 13 Ιανουαρίου του 2012 και πάλι ημέρα Παρασκευή, το Costa Concordia βουλιάζει στις ιταλικές ακτές παρασύροντας στο θάνατο 30 ανθρώπους.

Απόκρυψη Sidebar

Μade in Greece η Reload Greece :1200 Ελληνοπούλα ενώθηκαν για να αναδείξουν θετικές ιστορίες

$
0
0

Το Reload Greeceβοηθάει τους νέους που φτάνουν στηβρετανική πρωτεύουσα να δικτυωθούν με την ομογένεια και να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πραγματικότητα. Οι ιδέες που επιλέγονται να υποστηριχθούν από τον οργανισμό θα πρέπει να δημιουργούν άμεσο αντίκτυπο στην Ελλάδα,είτε με θέσεις εργασίας είτε με κοινωνική προσφορά. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 20-24 Ιουνίου, επτά φιλόδοξες ελληνικές επιχειρήσεις θα παρουσιαστούν σε επενδυτέςπροκειμένου να αντλήσουν χρηματοδότηση και να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους.

Η ιδέα ξεκίνησε το 2012όταν η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕμε σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων, τα οποία δημιούργησαν αρκετά στερεότυπα για τους Ελληνες στη βρετανική κοινωνία.

Το ιδιόρρυθμο αγγλικό χιούμορ και οι απαξιωτικές αναφορές έφεραν πολλές φορές σε δύσκολη θέση εκατοντάδες Ελληνες που καλούνταν να απολογηθούν για την Ελλάδα, όπως διηγείται στην «Καθημερινή» η συνιδρύτρια του Reload Greece, Μελίτη Μπαμπίλη-Θυμαρά.«Μας αποκαλούσαν χαμένη γενιά, μας έλεγαν “πώς μπορείτε και είστε εδώ;”, “μπορείτε να πληρώσετε τα δίδακτρα;” και άλλα απαξιωτικά σχόλια, και θέλαμε μέσα από πράξεις να αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος. Ετσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε τον οργανισμό ώστε να φέρνουμε στην επιφάνεια θετικές ιστορίες από την Ελλάδα». 

Το «κίνημα» των reloaders, όπως ονομάζονται τα μέλη του οργανισμού, αριθμεί πάνω από 1.200 άτομα, 30 εθελοντέςκαι πενταμελές συνοντιστικό, και αποτελεί το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με οκτώ εκδηλώσεις ετησίωςκαι καθημερινή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, προωθεί συνεργασίες μεταξύ επαγγελματιών και φοιτητών και τη διασύνδεση με τις ελληνικές κοινότητες κάθε βρετανικού πανεπιστημίου ξεχωριστά.  

Τον οργανισμό υποστηρίζει τοΙδρυμα Σταύρος Νιαρχος και το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου,αλλά και μια σειρά από φιλέλληνες Βρετανούς που θέλουν να βοηθήσουν έμπρακτα την Ελλάδα. «Είναι εντυπωσιακό ότι πολλοί  θέλουν να βοηθήσουν και ψάχνουν τον τρόπο. Το καταλαβαίνουμε στις εκδηλώσεις όταν μας πλησιάζουν και μας ρωτούν τι μπορούν να κάνουν», εξηγεί η κ. Μπαμπίλη-Θυμαρά. 

Κεντρικό ρόλο στην επιτυχία του οργανισμού έχουν οι 50 μέντορες, ελληνικής καταγωγής στην πλειονότητά τους, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ή ακαδημαϊκά στη Βρετανία και προσφέρουν δωρεάν γνώσεις και επαφές προκειμένου να βοηθήσουν τους επίδοξους επιχειρηματίες. «Βλέπουμε την κινητοποίηση της ελληνικής διασποράς και αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Οπου υπάρχουν ιδέες πάντα βρίσκονται λεφτά να γίνουν επιχειρήσεις». 

«Σημαντική πρωτοβουλία»

Ο αναλυτής διεθνούς οικονομίας του πρακτορείου Reuters, Χιούγκο Ντίξον, γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό θέμα και είναι από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του οργανισμού συμμετέχοντας ενεργά στις εκδηλώσεις. «Ειναι σημαντικό να προσπαθείς να κάνεις κάτι ώστε να ωφεληθείς από αυτήν την τρομερή διαρροή εγκεφάλων νέων ταλαντούχων ανθρώπων που φεύγουν από την Ελλάδα. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που προσπαθεί να συνδέσει μεταξύ τους αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν από την Ελλάδα, ώστε να προσφέρουν θετικά από το μέρος όπου βρίσκονται», σχολιάζει στην «Καθημερινή».

 Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 40.000 Ελληνες ηλικίας 18-42 ετώνζουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ 6.860 έφυγαν μόνο το 2012, με τις ροές να αυξάνονται κάθε χρόνο.

Πηγή :Καθημερινή

Επισκεφθείτε τη σελίδα της Reload Greece: www.reloadgreece.com

Απόκρυψη Sidebar
Viewing all 2451 articles
Browse latest View live